Orban preia impertinența lui Dragnea/Replică țâfnoasă pentru economistul şef al BNR și laudă pentru chelnerița angajată pe pile de partid
Orban preia impertinența lui Dragnea/Replică țâfnoasă pentru economistul şef al BNR și o laudă pe chelnerița angajată pe pile de partid.
Orban îi sugerează lui Lazea să înceapă mai întâi BNR-ul reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că nu în toate sectoarele bugetare este nevoie de reducerea numărului personalului, existând domenii precum învăţământul, sau poliţia, unde este deficit de angajaţi, scrie News.ro.
În ceea ce priveşte soluţiile propuse de economistul şef al Băncii Naţionale privind reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar, Orban îi „sugerează” acestuia „să înceapă cu BNR-ul reducerea”. ”Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul. Să înceapă BNR-ul cu reducerea”, a spus șeful PNL.
”Ascultaţi-mă! Apropo, nu poate cineva să hotărască... Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar, s-a ajuns la descompletări ale secţiilor de poliţie, la un număr extrem de redus de poliţişti şi acolo e nevoie de completări. Sunt zone unde, într-adevăr, personalul este excedentar. Nu contează neapărat numărul de angajaţi. Contează ce fac angajaţii, asta este important: ca ei să fie evaluaţi după nişte criterii foarte obiective, foarte simple, după prestaţiile pe care ei le realizează efectiv în funcţiile publice pe care le deţin”, a mai afirmat el.
Întrebat de ce în unele judeţe a crescut numărul subprefecţilor, Orban a răspuns că „şi înainte erau un prefect şi subprefect”, subliniind că nu au crescut schemele de personal ale prefecturilor.
„Există prefecturi unde au mai mulţi angajaţi decât au nevoie, există prefecturi unde au mai puţini angajaţi decât au nevoie din cauza faptului că angajaţii prefecturilor nu au fost incluşi în Legea salarizării unitare şi au rămas cu nişte salarii foarte mici, foarte mulţi oameni din prefecturi s-au mutat către administraţia locală”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Ludovic Orban, despre chelnerița angajată la Apele Române care nu știa să deschidă un calculator: A fost prezentată în mod deformat, a terminat o facultate
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat, duminică, despre chelneriţa angajată ca inginer la Administraţia Bazinale de Apă Prut-Bârlad că a absolvit o facultate şi că, studentă fiind, a lucrat ca să se poată întreţine. De asemenea, a precizat că el a fost extrem de exigent în selectarea oamenilor pe care i-a susţinut în funcţii publice. Un inginer de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad a dezvăluit la începutul lunii februarie pentru Recorder.ro că angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator.
Întrebat sâmbătă de către jurnalişti ce informaţii mai are despre directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”, preşedintele PNL, Ludovic Orban susţine că aşteaptă rezultatele anchetelor deschise în acea instituţie. El afirmă că fosta chelneriţă angajată la ABA Prut-Bârlad are facultate.
„În ceea ce mă priveşte pe mine, eu am fost extrem de exigent în selectarea oamenilor pe care i-am susţinut în funcţii publice. Evident că posibilitatea mea de influenţare a numirii este la nivel naţional, că eu conduc partidul la nivel naţional, nu pot să ştiu în fiecare localitate ce se întâmplă.
Pe de altă parte, PNL are oameni foarte valoroşi, are oameni de calitate, oameni peste nivelul mediu al celorlalţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice. Avem primari, avem consilieri locali, consilieri judeţeni, avem prefecţi, subprefecţi, secretari de stat, preşedinţi de agenţii, miniştri, oameni cunoscuţi, oameni care au la bază o carieră în spate, profesionalism cert, experienţă, integritate. Astea au fost criteriile pe care m-am bazat.
Faptul că mai apare în câte un colţ de ţară câte o numire care este prezentată într-un mod deformat – aicea daţi-mi voie să vă spun: persoana care este prezentată ca şi chelneriţa de la Apele Române de fapt a terminat o facultate. În facultate a trebuit să muncească. În Statele Unite jumătate din studenţi muncesc, ca să poată să se întreţină pe perioada studiilor. Şi la noi sunt oameni din familii mai sărace care nu au posibilitatea părinţii lor să îi ţină la studii şi care trebuie să muncească. Că se duc chelneri sau se duc în altă activitate pentru a putea să obţină veniturile necesare pentru susţinerea studiilor, eu zic că este de lăudat, nu este de condamnat”, a afirmat Ludovic Orban sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva.