Orban: Am mandatat senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Orban: Am mandatat senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a mandatat senatorii liberali să voteze la vedere în favoarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

El a spus că tema procedurii de începere a urmăririi penale pentru fostul ministru a fost pe agenda Biroului Executiv PNL.

"Am mandatat senatorii Partidului Naţional Liberal să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale, de asemenea să participe la toate reuniunile procedurale care se vor desfăşura fie la nivel de birou permanent al Senatului, fie la nivelul Comisiei Juridice şi să impună adoptarea unui calendar în conformitate cu regulamentul Senatului şi să nu mai accepte tergiversarea,care se profilează din atitudinea celor din PSD şi ALDE privitor la această cerere", a afirmat Orban.

Senatorul Robert Cazanciuc a declarat luni că Florian Bodog va fi invitat la Comisia juridică din Senat pentru a fi audiat în legătură cu cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii.

Pe 4 iulie, procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului o cerere a DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

DNA a anunţat că "desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al Guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului".

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, fostul ministru al Sănătăţii, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Potrivit DNA, în cazul fostului ministru, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”