Orașul Springfield, învăluit în haos după declarațiile lui Trump: școlile au fost evacuate și au fost amenințări cu bomba

Orașul Springfield, învăluit în haos după declarațiile lui Trump: școlile au fost evacuate și au fost amenințări cu bomba

Orașul cu 59.000 de locuitori de lângă Columbus s-a confruntat cu un torent de amenințări cu bombă și cu o atenție nedorită de când fostul președinte Donald Trump a repetat săptămâna aceasta afirmația conform căreia imigranții de acolo mănâncă animale de companie.

foto donald trump

Declarațiile lui Donald Trump au invăluit orașul Springfield în haos FOTO Arhivă

Locuitorii din afara orașului Columbus s-au confruntat cu un torent de amenințări cu bombă și cu o atenție nedorită de când fostul președinte Donald Trump a repetat săptămâna aceasta afirmația că imigranții de acolo mănâncă animale de companie.

Springfield a evacuat școlile și și-a închis temporar primăria. Oficialii orașului au dezmințit în repetate rânduri afirmația privind mâncatul animalelor de companie și încearcă să răspândească vestea că animalele de companie sunt în siguranță în Springfield, potrivit Wall Street Journal.

Extrema dreaptă a descris Springfield drept un oraș invadat de migranți haitieni care răpesc câini, pisici și rațe.

Orașul nu are rapoarte credibile cu privire la animale de companie luate și mâncate, a declarat primarul orașului Springfield, Rob Rue. El a spus că a fost frustrant să vadă cum politicienii răspândesc zvonuri false.

A stârnit o frenezie în comunitatea noastră și a fost foarte dificil”, a spus el. „Un politician național care are o platformă națională și ia microfoane trebuie să înțeleagă cum cuvintele sale pot afecta un oraș ca al nostru.”

Locuitorii orașului sunt în alertă

Amenințările cu bombă au bulversat viața în oraș. Școlile primare au fost evacuate, iar o școală gimnazială a fost închisă temporar vineri din cauza amenințărilor, iar primăria a fost închisă joi după ce a primit o amenințare cu bombă.

Un birou local al Biroului autovehiculelor a fost amenințat. Oficialii orașului au declarat că nu au stabilit dacă amenințările, care au fost făcute prin e-mail, au venit din interiorul sau din afara zonei.

Aproximativ 15.000 de haitieni s-au mutat în Springfield începând din 2020, mulți dintre ei folosind un program care îi protejează temporar de deportare. Congresul a creat acest program în 1990 pentru a da oficialilor din domeniul imigrației autoritatea de a oferi protecție juridică imigranților din țări considerate prea periculoase pentru a se întoarce în ele.

Afluxul a pus presiune pe resursele orașului. Primarul orașului Springfield a participat la Fox News la începutul acestui an pentru a solicita sprijin federal. Orașul a fost în curând pus în centrul atenției, dar nu în cel pe care îl spera.

Conspirația s-a răspândit prin colțul de extremă-dreapta al internetului. Republicanii din Ohio, printre care senatorul JD Vance și deputatul Jim Jordan, au postat despre aceasta pe rețelele de socializare. Un oraș cunoscut odinioară ca un fost oraș de producție era acum un exemplu de anti-imigrație.

Discuțiile au ajuns la Trump

La dezbaterea prezidențială de săptămâna aceasta, în fața a peste 57 de milioane de telespectatori, Trump a spus: „În Springfield, oamenii care au venit mănâncă câinii. Ei mănâncă pisicile. Mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo”.

Prin această declarație, Trump a adus Springfield în discuția națională. El a făcut din imigrație - și, prin extensie, din Springfield - un element central al campaniei sale și împărtășește frecvent informații false despre migranți. Afirmația privind mâncatul animalelor de companie este o nouă întorsătură a încercării sale de a prezenta imigranții ca fiind periculoși.

Primarul Rue a declarat că angajații orașului au fost supuși unor presiuni în timp ce se confruntau cu consecințele, inclusiv cu amenințări cu bombă.

Din nefericire, trebuie să ne concentrăm acum asupra acestui aspect, mai degrabă decât asupra a ceea ce a fost angajat să facă personalul orașului nostru: să ducă orașul nostru mai departe”, a spus el.

NewsGuard, o companie care urmărește dezinformarea online, a declarat că zvonul a fost lansat de o femeie pe Facebook care a citat o relatare de mâna a treia a unui vecin despre o pisică care a fost ciopârțită pentru a fi mâncată în fața unei case în care locuiau haitieni. Postarea nu spunea cine se ocupa de pisică.

Discuțiile despre animalele de companie au atins un nivel frenetic. În cele trei zile de la dezbatere, au existat peste 1,1 milioane de postări pe X, fostul Twitter, despre animale de companie mâncate, potrivit PeakMetrics, o companie care urmărește discuțiile online. Elon Musk a postat despre asta. Trump a postat despre pisici și rațe mâncate iar Vance a vorbit în mod repetat despre Springfield.

Campania Trump a discutat, de asemenea, despre moartea în 2023 a unui băiat de 11 ani din Springfield, ucis într-un accident în care a fost implicat un imigrant haitian. Nathan Clark, tatăl băiatului, a cerut campaniei lui Trump să nu mai folosească moartea fiului său în scopuri politice.

Unii democrați au ironizat absurditatea situației. Alții au subliniat consecințele conspirației asupra haitienilor din Springfield.

Președintele Biden, într-un discurs rostit vineri la Casa Albă în fața liderilor comunității negre, s-a referit la situația din Springfield , spunând că americanii din Haiti sunt „o comunitate care este atacată în țara noastră chiar acum, este pur și simplu greșit. Nu există niciun loc în America în care acest lucru trebuie să înceteze, ceea ce face el, trebuie să înceteze”, a spus Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Momentul în care Europa a fost la un pas de islamizare. Războinicul cu blană de leopard care a salvat Occidentul