Orașul robotizat al viitorului, construit lângă Muntele Fuji, va primi primii locuitori în acest an
Orașul robotizat „laborator viu” secret, construit lângă un vulcan, va primi primii locuitori umani la sfârșitul acestui an. Până la 2.000 de persoane vor locui acolo atunci când vor fi construite și alte zone.
Orașul viitorului/ FOTO:X./@urbandevelopm17
Toyota construiește „Woven City” din 2021, care va servi drept teren de testare pentru mașini fără șofer, case inteligente și robotică.
Locația se află la câțiva kilometri de Muntele Fuji, în Japonia, și costă 10 miliarde de dolari, scrie The Sun.
Până acum, faza 1 a fost finalizată, iar la sfârșitul acestui an, 100 de oameni vor locui deja în acest oraș deosebit, a anunțat Toyota la târgul de tehnologie CES din Las Vegas. În viitor, orașul va găzdui 360 de rezidenți, iar în urma finalizării etapelor ulterioare ale construcției, numărul acestora ar putea ajunge până la 2.000.
„Woven City nu este doar un loc unde să trăiești, lucrezi și te distrezi. Este un loc unde oamenii pot inventa și dezvolta produse și idei inovatoare”, a declarat Akio Toyoda, președintele Toyota. „Este un laborator viu, unde rezidenții, ca participanți activi, pot testa liber și în siguranță noile idei și invenții.”
Inventatori selectați și familiile lor, cunoscuți sub numele de „Weavers”, vor ajunge în Woven City în toamnă, cu scopul de a dezvolta tehnologii care să răspundă provocărilor societale. În plus, Toyota invită și experți din afaceri externe, inclusiv o companie care lucrează la crearea unor spații fără polen pentru cei care suferă de alergii și alta care proiectează automate de vânzare futuriste.
Între timp, o companie producătoare de tăiței instant va căuta, de asemenea, să creeze medii alimentare pentru a inspira noi „culturi culinare”.
La început, doar persoanele direct implicate vor avea acces în orașul secret, dar din 2026, publicul larg va putea vizita și participa la diverse activități.
Fiecare locuință va fi dotată cu acoperișuri solare, tehnologie AI pentru monitorizarea sănătății, iar toate vehiculele și clădirile vor fi conectate prin senzori și date. Casele, în mare parte construite din lemn, vor include roboți care vor ajuta la activitățile zilnice ale locuitorilor, oferindu-le acestora mai multă independență.
Orașul va include străzi destinate exclusiv pietonilor, drumuri pentru circulația rapidă și zone pentru vehicule cu viteză mai mică. De asemenea, dezvoltarea uriașă este coordonată de arhitectul danez Bjarke Ingels, cunoscut pentru proiectele sale inovative precum World Trade Center sau Lego House din Danemarca.
Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Woven City ar putea deveni un adevărat pol al inovației tehnologice și al cercetării, transformându-se într-un model de oraș al viitorului.
Sursa: adevarul.ro