Orașul în care un apartament costă doar 130 de euro. „Sunt foarte ieftine, ca varza”

Orașul în care un apartament costă doar 130 de euro. „Sunt foarte ieftine, ca varza”

Majoritatea cumpărătorilor sunt persoane care nu locuiesc în acest oraș. Unii sunt speculanți imobiliari, dar sunt și tineri care-și doresc o viață liniștită și modestă și pensionari.

Santier de blocuri în China FOTO: Shutterstock

Santier de blocuri în China FOTO: Shutterstock

Hu Yongwei locuiește în Beijing, dar a cumpărat 15 apartamente cu două sau trei camere în micul oraș Hebi din centrul Chinei cu aproximativ 28.000 de euro.

Ultimul apartament l-a costat 2.300 de euro. Toate locuințele au fost construite în urmă cu aproximativ 30 de ani, scrie Reuters .

"Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza", a spus bărbatul de 39 de ani.

Agenții imobiliari au declarat că apartamentele low-cost din orașele chineze mai mici, cum ar fi Huainan și Rushan în est și Gejiu în sud-vest, sunt, de asemenea, cumpărate, în mare parte de persoane care locuiesc în afara acestor locații.

Hu a plătit 130 de euro, fără taxe și comisioane, pentru unul dintre apartamentele sale din Hebi. Potrivit datelor de la Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful lor din 2021 în unele zone din oraș.

În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în unele părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Agenții imobiliari au declarat că cumpărătorii din orașele mici sunt în mare parte din afara orașului. Aceștia variază de la speculanți care nu au intenția de a locui în apartamente, la tineri care caută un loc ieftin unde să „se descurce”, până la oameni care caută o viață accesibilă după pensionare.

În Rushan, agentul Liu Yong a declarat că majoritatea cumpărătorilor sunt din alte părți ale Chinei, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani și care doresc să se stabilească la pensie la mare. Un agent din Gejiu a declarat că cumpărătorii intenționează să se mute acolo, deoarece costul vieții este mai mic.

"Faptul că există atât de mulți oameni care cumpără apartamente low-cost în orașe mai mici reflectă prudență", a declarat economistul Hwabao Trust, Nie Wen. "Oamenii nu sunt încrezători în veniturile lor viitoare."

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…