Orașul din România lăudat de britanici și recomandat ca alternativă la marile capitale europene: „Mica Vienă unde berea costă mai puțin de 2 lire”

Orașul din România lăudat de britanici și recomandat ca alternativă la marile capitale europene: „Mica Vienă unde berea costă mai puțin de 2 lire”

Descoperiți Timișoara, „mica Vienă” a României, un oraș fermecător și accesibil unde berea costă sub 2 lire sterline, scriu jurnaliștii britanici. La doar trei ore de zbor de Marea Britanie, Timișoara are clădiri elegante, prețuri mici și atracții istorice.

Timișoara, orașul recomandat de publicațiile britanice - FOTO Ștefan Both

Timișoara, orașul recomandat de publicațiile britanice - FOTO Ștefan Both

Orașul din vestul țării este recomandat ca alternativă pentru orașele supraaglomerate precum Paris, Amsterdam și Roma, pentru călătorii britanici, de publicația Express din Marea Britanie. Asta în timp ce în multe destinații europene populare se desfășoară proteste împotriva turiștilor.

Adesea numită „Mica Vienă” a Europei, Timișoara se mândrește cu clădiri elegante asemănătoare celor din capitala austriacă. Totuși, britanicii vor fi plăcut surprinși să afle că prețul cafelei este considerabil mai mic în acest oraș românesc.

Timișoara, fostă Capitală Europeană a Culturii în 2023, se remarcă printr-un program bogat de evenimente muzicale, artistice și teatrale.

Ca și cum zborurile directe ieftine Wizz Air către Timișoara, care costă în medie 89 de lire sterline în octombrie, nu ar fi fost suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, un chilipir.”, scriu jurnaliștii britanici.

Potrivit Numbeo, o bere de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 £), iar o masă într-un restaurant accesibil este 40 de lei (6,77 £). Hotelurile bine cotate pe Booking.com au tarife medii de aproximativ 175 £ pentru trei nopți pentru doi adulți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, cu prețuri ce nu depășesc o sută de lire sterline.

Timișoara este un oraș minunat pentru a fi explorat pe jos, cu Piața Victoriei ca punct de plecare.

Piața principală ocupă un loc important în istoria României, deoarece este locul unde Timișoara a anunțat ca este primul oraș liber de comunism în 1989. Nu uitați să vizitați Opera Națională Română sau Catedrala Mitropolitană, care este cea mai mare biserică ortodoxă istorică din România.”, a scris un turist pe Trip Advisor.

În plus, turiștii găsesc aici și Memorialul Revoluției, un muzeu care povestește despre revoluția din 1989 care a început în Timișoara.

Orașul are multe spații verzi frumoase și relaxante, precum Parcul Rozelor și Parcul Botanic. Pentru a experimenta bucătăria locală, publicația britanică le recomandă turiștilor să încerce sarmalele, „o delicatesă locală”.

Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Este uimitor!”, a comentat un turist din Wilmslow, UK care a vizitat Timișoara în octombrie 2023, pe TripAdvisor, despre Piața Victoriei.

Frumoasă zonă verde cu flori, fotografie grozavă cu vedere la Catedrala Ortodoxă. Are și statuia lupului și fântâna cu pești”, a scris alt călător din Regatul Unit .

Timișoara este, de asemenea, faimoasă pentru berile sale artizanale, inclusiv Timișoreana Blonde Lager.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști