Orașul cu cea mai bună mâncare din lume în 2024 este o destinație preferată de români. „O masă bună sau rea poate defini o călătorie”

Orașul cu cea mai bună mâncare din lume în 2024 este o destinație preferată de români. „O masă bună sau rea poate defini o călătorie”

Pentru unii turiști vacanța are ca principal scop vizitarea obiectivelor istorice sau culturale.

Pizza. FOTO Pixabay

Pentru alții sunt importante peisajele, plajele sau locațiile unde se orgaizeaza festivaluri și concerte. Însă mulți alți turiști găsesc în mâncare partea cea mai interesantă a călătoriei.

Aceștia sunt cei care, de regulă, își rezervă cel puțin 2-3 zile pentru vizita restaurante, piețe cu delicii locale, testează mâncarea stradală și se bucură de preparate de care nu au mai auzit vreodată.

În baza impresiilor călătorilor gurmanzi, Time Out a făcut un nou clasament al celor mai bune destinații urbane gastronomice din lume.

Mâncarea este totul atunci când călătorești”, a declarat pentru CNN Travel Grace Beard, editor Time Out. „O masă bună sau rea poate defini o călătorie și de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim”, spune acesta.

Orașul italian Napoli, locul în care s-a născut pizza, este o destinație de vacanță preferată și de foarte mulți români. Napoli se lauda însă și cu preparatele senzaționale și restaurantele bune.

Pentru a întocmi topul, Time Out a chestionat mii de turiști de pe tot globul și a stat de vorbă cu localnicii despre opțiunile alimentare din orașul lor, interesându-se în același timp de calitate și accesibilitate.

Pe locul doi în clasamentul Time Out se află orașul sud-african Johannesburg, fiind recomandate restaurantele din cartierul Braamfontein, acolo unde se consumă sandvișul kota, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi chipsuri de cartofi, cârnați, ou și brânză, dar și bunny chow, o mâncare din Africa de Sud, cu curry, carne și fasole puse în pâine.

Pe locul trei este Lima, din Peru, unde Time Out recomandă vizitatorilor să încerce mâncărurile specifice ceviche și arroz con pollo.

Lista include și orașele Ho Chi Minh City (numărul patru în top), Beijing (numărul cinci) și Bangkok (numărul șase).

Orașele cu cea mai bună mâncare în 2024

1. Napoli, Italia

2. Johannesburg, Africa de Sud

3. Lima, Peru

4. Ho Chi Minh, Vietnam

5. Beijing, China

6. Bangkok, Thailanda

7. Kuala Lumpur, Malaezia

8. Mumbai, India

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite

10. Portland, SUA

11. Liverpool, Marea Britanie

12. Medellín, Columbia

13. Sevilla, Spania

14. Porto, Portugalia

15. Marrakech, Maroc

16. Lyon, Franța

17. Sydney, Australia

18. Montreal, Canada

19. Osaka, Japonia

20. Copenhaga, Danemarca

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre Coldea...

2 Nassim Taleb / „Doar un miracol va salva America”

3 Divorț în high-life-ul bucureștean...

4 Imaginile din satelit care dau fiori...

5 „Prădătoare sexuală”