Oraș plutitor în formă de țestoasă în valoare de 5 miliarde de dolari în Arabia Saudită

Oraș plutitor în formă de țestoasă în valoare de 5 miliarde de dolari în Arabia Saudită

Superyacht-ul Pangeos va fi capabil să găzduiască până la 60.000 de oaspeți, incluzând de asemenea, mall-uri și cluburi de plajă.

Arabia Saudită va găzdui în curând un terayacht de 5 miliarde de dolari intitulat „Pangeos”, relatează Arabian Business .

Potrivit sursei citate, noul proiect are forma de broască țestoasă și va găzdui până la 60.000 de persoane. La finalizare, Pangeos va deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodată, precum un oraș plutitor.

Propus și proiectat de studioul italian de design Lazzarini, Pangeos „își ia numele de la Pangea, supercontinentul care a existat cu milioane de ani în urmă în timpul Paleozoicului târziu și al Mesozoicului timpuriu”.

Lazzarini a adăugat: „Traducând acest lucru într-o expresie oarecum futuristă, Pangeos își extinde lungimea cu 550 de metri (1.800 de picioare) și măsoară 610 de metri (2.000 de picioare) în punctul său cel mai lat – aripile. Dacă va fi realizat, vasul în formă de țestoasă va deveni cea mai mare structură din lume construită vreodată.”

19 vile și 64 de apartamente

Iahtul plutitor va vedea 19 vile și 64 de apartamente pe fiecare „aripă” a tearayacht-ului în formă de țestoasă, în timp ce interioarele lui Pangeos nu au fost încă dezvăluite, Lazzarini se așteaptă ca 8 miliarde de dolari să fie investiți în construcție, cu o perioadă de timp de opt ani.

Pangeos va avea o grădină pe acoperiș, un mall și un club pe plajă și o infrastructură „Terashipyard” care are 650 de metri lățime și 600 de metri lungime, oferind acces direct la mare.

Deși este propus pentru Arabia Saudită, Pangeos este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, deoarece va fi echipat cu surse de energie verde practic nesfârșite.

Navigatorul cu 9 motoare și energie regenerabilă

Alimentat de 9 motoare HTS de 16.800 CP fiecare, Pangeos este de așteptat să navigheze cu o viteză maximă de 5 noduri (5,7 mph/9,2 km/h), trăgând puterea de la valurile oceanului și de la acoperișul acoperit cu panouri solare.

În plus, „spațiile virtuale ale ambarcațiunii pot fi achiziționate și în cadrul unei colecții NFT”, a spus Lazzarini, adăugând că utilizatorii vor trebui să colecteze anumite conținuturi și să acceseze proprietățile virtuale cu acreditările lor, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”