Orange o numeşte pe Christel Heydemann în funcţia de director general

Orange o numeşte pe Christel Heydemann în funcţia de director general

Consiliul de Administraţie al Orange a decis vineri să o numească pe Christel Heydemann în funcţia de director general, decizia intrând în vigoare în 4 aprilie, transmite DPA.

Board-ul i-a cerut lui Stéphane Richard să-şi exercite în continuare atribuţiile de preşedinte şi director general până când îşi va prelua funcţia Christel Heydemann.

Board-ul celui mai mare operator francez de telecomunicaţii a decis separarea funcţiilor de preşedinte şi director general. Ca urmare, cel târziu până la Adunarea Generală a Acţionarilor Orange din 19 mai 2022 va fi instalat un nou preşedinte.

Sunt puţine femei în funcţii de conducere la cele mai mari companii listate din Franţa. Heydemann devine al treilea director general al unei companii incluse în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris, după Catherine MacGregor (Engie) şi Estelle Brachlianoff, care ar urma la 1 iulie să preia conducerea companiei de utilităţi Veolia.

În prezent, Heydemann conduce operaţiunile din Europa ale grupului francez de echipamente electrice Schneider Electric.

Ea şi-a început cariera în 1997 la Boston Consulting Group. În 1999, s-a alăturat Alcatel unde a avut diverse funcţii şi responsabilităţi, iar în 2014 a venit la Schneider Electric ca director de alianţe strategice, fiind numită apoi în aprilie 2017 la conducerea Schneider Electric Franţa şi din mai 2021 conduce operaţiunile din Europa.

În vârstă de 47 de ani, Heydemann a absolvit Universitatea Politehnică. Şi publicaţia financiară Les Echos anunţa luna aceasta că ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, este în favoarea numirii lui Heydemann la conducerea Orange.

Orange a reuşit să-şi stabilizeze veniturile după intrarea în 2012 pe piaţa franceză a operatorului low-cost Free Mobile al Iliad şi îşi extinde activităţile în Africa de Vest, Polonia, România, precum şi în domeniul securităţii cibernetice şi al serviciilor bancare.

În noiembrie, Orange a anunţat că va găsi un succesor actualului preşedinte director general, Stephane Richard, până la data de 31 ianuarie 2022, după ce acesta din urmă a fost găsit vinovat de complicitate la folosirea abuzivă a fondurilor publice.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În septembrie 2021, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni. AGERPRES/ (AS-autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…