Oradea: Patronul magazinelor Trei G, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru înşelăciune
Patronul lanţului de magazine Trei G, Ion Govoreanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea, într-un dosar de înşelăciune, fiind acuzat că a prejudiciat statul cu aproape 1,4 milioane de lei prin neplata TVA pentru comerţ cu zahăr.
Oradea: Patronul magazinelor Trei G, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru înşelăciune (Imagine: Shuterstock)
Magistraţii Curţii de Apel Oradea l-au condamnat, joi seară, pe omul de afaceri Ion Govoreanu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare într-un dosar de înşelăciune din 2013 în care Govoreanu a fost trimis în judecată alături de un alt bărbat, Ionuţ Alexe Ionescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sentinţa instanţei este definitivă şi a fost trimisă de îndată Tribunalului Bihor, pentru emiterea mandatului de executare a pedepsei şi trimiterea acestuia la Poliţie, care l-a pus în aplicare, Govoreanu fiind dus în arest. El urmează să fie transferat în penitenciar.
În acest dosar, omul de afaceri Ion Govoreanu a fost trimis în judecată alături de Ionuţ Alexe Ionescu. Patronul lanţului de magazine Trei G este acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu 1,34 milioane de lei prin neplata TVA şi a altor taxe şi impozite pentru comerţ cu zahăr. Practic, prin firma For United SRL, înregistrată într-o comună din judeţul Bihor, Govoreanu importa zahăr pentru a produce "zaharom" (amestec de zahăr, vanilie şi cacao), dar de fapt reambala zahărul şi îl revindea prin intermediul unei alte societăţi, Simonela Impex, administrată de vărul său, Ionuţ Alexe Ionescu.
În vară, Tribunalul Bihor a decis că în cazul lui Ionescu a intervenit prescripţia faptelor, însă Govoreanu a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind atunci definitivă.
Într-un alt dosar, Ion Govoreanu este judecat, alături de alte persoane, pentru o fraudă de peste 22 de milioane de euro, în baza unui dosar întocmit de DNA Oradea, care l-a acuzat de iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
În vara anului 2011, omul de afaceri a fost arestat preventiv, apoi fiind cercetat în libertate.
În ambele dosare, Govoreanu a fost acuzat că s-a folosit de mai multe firme în insolvenţă, aflate pe numele unor apropiaţi sau ale unor persoane lipsite de resurse materiale, prin intermediul cărora a făcut tranzacţii, sustrăgându-se de la plata TVA şi a accizelor.
Sursa: mediafax.ro