Opt semne care îţi pot arăta că te confrunţi cu depedenţa de cumpărături

Opt semne care îţi pot arăta că te confrunţi cu depedenţa de cumpărături

Deşi se poate glumi pe seama unui astfel de subiect, dependenţa de cumpărături are capacitatea de a crea probleme cât se poate de concrete pentru un individ, începând cu cele de natură financiară până la cele care pot pune în pericol o căsnicie. „Business Insider” ne prezintă opt semne care ne-ar putea de gândit în legătură cu o posibilă dependenţă a cumpărăturilor.

1. Minţiţi în legătură cu produsele pe care le-aţi cumpărat. Oamenii care fac de obicei mai multe cumpărături decât ar trebui încearcă deseori să ascundă aceste lucruri de membrii familiei. Dacă simţiţi deseori că trebuie să ascundeţi ceva pe care l-aţi cumpărat recent, acesta este un semn ce ar trebui să vă pună pe gânduri.

2. Evitaţi să spuneţi ce aţi cumpărat sau când vă aflaţi într-un magazin.

3. Obiceiurile în materie de cumpărături deterioreaza relaţiile cu celelalte persoane.

4. Ai tendinţa de a face cumpărături singur. Pentru a avea parte de o părere cât mai realistă asupra necesităţii sau oportunităţii de a achiziţiona un obiect, părerea unui prieten poate fi nepreţuită. Acest lucru poate ajuta o persoană dependentă de cumpărături să îşi înfrâneze dorinţa de a cumpăra ceva doar pentru a se răsfăţa.

5. Cumpărăturile s-au transformat într-un hobby pentru tine. Atunci când achiziţia produselor este principala activitate a unei persoane în momentul în care dispune de timp liber, acesta este un alt semn de dependenţă. Terapeuţii recomandă folosirea timpului liber în activitati recreative precum sportul sau gătitul.

6. Cumperi ceva doar pentru că te face să te simţi mai bine. Cei dependenţi de cumpărături afirmă deseori că achiziţionarea unui obiect îi face mai încrezători pe moment. Acest lucru însă este o cauză a unei stime de sine scăzute.

7. Cumpărăturile interferează cu scopurile din viaţa ta. În momentul în care achiziţiile devin prioritate înaintea datoriilor pe care le ai sau înaintea dorinţei de a economisi, atunci putem vorbi din nou despre o dependenţă a cumpărăturilor.

8. Utilizarea cardului în locul numerarului. Persoanele care se stăpânesc cu greu atunci când vor să cumpere un produs sunt cele care folosesc de obicei sumele economisite pe carduri. Un astfel de comportament nu oferă posibilitatea persoanei de a verifica în urma fiecărei achiziţii suma rămasă în cont. Aşadar, dacă doriţi să nu deveniţi dependenţi de cumpărături este important să folosiţi mai degrabă bani numerar decât cardul de debit.


Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!