Furată în 2019, ea va fi în centrul unui proces cu opt persoane, începând de miercuri, la Paris. Timp de trei zile, tribunalul va examina rolul pe care şapte francezi şi un italian sunt bănuiţi că l-au jucat în furtul şi ascunderea acestei uşi metalice decorate cu un şablon reprezentând o tânără tristă. Lucrarea a fost revendicată de artistul stradal de renume mondial.
Pe 26 ianuarie 2019, la scurt timp după ora 4 a.m., o dubă albă cu plăcuţe ascunse s-a oprit în pasajul Saint-Pierre Amelot (arrondismentul 11 din Paris), prin care mulţi spectatori de la Bataclan fugiseră de atacul în care 90 dintre ei au fost ucişi în 13 noiembrie 2015. Trei mascaţi au coboarât din vehicul, au tăiat balamalele cu polizoare alimentate de un generator. În mai puţin de 10 minute, aceştia au luat lucrarea care era protejată de o fereastră din plexiglas.
Arestaţi, Kevin G., Franck G.A. şi Danis G. au mărturisit furtul, cei doi din urmă susţinând că au avut doar rol de executanţi. Cel care a primit uşa în Var, Mehdi Meftah, este bănuit că a „comandat” furtul. Acest bărbat în vârstă de 41 de ani, care spune că a câştigat 7,5 milioane de euro la loto, a creat marca de T-shirt de lux „BL1.D”, a cărui semnătură este un lingou de aur de 18 carate cusut pe piept.
Identitatea reală a artistului britanic Banksy, care a creat lucrări cu un mesaj politic în întreaga lume, rămâne un mister. Piesele sale se vând la licitaţie cu milioane de euro. Preţul uşii a fost estimat între 500.000 şi un milion de euro - o sumă dezbătută. Revenirea acesteia către proprietarii clădirii Bataclan este contestată de managerul sălii de spectacol, preluată de Primăria Parisului.