Operaţiunea „Năvodul”. Imagini cu elveţianul drogat încercând să fure un TIR. Îl căuta pe Dracula ca să-l ajute „să devină vampir”

Operaţiunea „Năvodul”. Imagini cu elveţianul drogat încercând să fure un TIR. Îl căuta pe Dracula ca să-l ajute „să devină vampir”

Un turist elveţian de doar 19 ani este deja celebru în România după ce, drogat şi fără permis, a furat o maşină şi a pornit în căutarea lui Dracula. Înainte de cursa nebună în care victime au căzut participanţi la trafic nevinovaţi, el a fost surprins de camere de supraveghere încercând să fure un TIR.

Imaginea cu "vampirul" încercând să fure un TIR. Foto: captură camere de supraveghere/Antena 3

Imaginea cu "vampirul" încercând să fure un TIR. Foto: captură camere de supraveghere/Antena 3

Elveţianul a venit în România hotărât să pornească în aventura vieţii sale. El le-a spus poliţiştilor că voia să-l viziteze pe „străbunicul său Dracula ”, pentru ca acesta să îl ajute „să devină vampir ”. De asemenea, furtul unei maşini era „extravaganţa” la care visase toată viaţa şi pe care a pus-o în practică în România.

Înainte de a fura maşina cu care a pornit într-o cursă nebună pe o şosea din Şelimbăr, judeţul Sibiu, tânărul, drogat şi fără permis, a vrut să fure un TIR, fiind surprins de camerele de supraveghere în timp ce încerca să deschidă portiera. Pentru că nu a reuşit, s-a mulţumit cu un autoturism, gonind cu acesta zeci de kilometri înainte de a fi prins de poliţişti, după ce a avariat mai multe maşini aflate în trafic.

Elveţianul aflat în căutarea „străbunicului” său Dracula a fost, în cele din urmă, reţinut şi va ajunge în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Operaţiunea „Năvodul”

Aşa cum „Adevărul” v-a relatat, unul dintre şoferii a cărui maşină a fost lovită puternic de tânărul vampir în devenire a acuzat Poliţia Română că i-a folosit pe participanţii la trafic pe post de scuturi umane.

Postarea sa de pe contul de Facebook a devenit rapid virală, iar acum Inspectoratul de Poliţie din Sibiu a deschis o anchetă privindu-i pe poliţiştii implicaţi în ceea ce ei au numit „Operațiunea Năvodul”.

Şoferul piteştean revoltat de modul în care au acţionat poliţiştii, Andrei Ghica, a povestit şi la Antena 3 cum a decurs, din punctul lui de vedere, ca participant la trafic, „Operațiunea Năvodul” a polițiștilor.

„În primul rând, nu ne-au tras pe dreapta. Au fost doi agenți de poliție. Unul pe banda întâi, unul pe banda a doua. Nu mai există altă bandă, e o pseudo-bandă de urgență de jumătate de metru. N-ar fi avut loc nicio mașină acolo. Deci, nu am fost trași pe dreapta. Am fost opriți pe benzi, efectiv pe benzi, unii pe banda întâi, alții pe banda a doua, în funcție de cum veneam.

Nu ne-a spus nimic nimeni. Cei doi agenți de poliție nu ne-au spus nimic, pentru că ei înțeleg că aveau treabă și s-au dus în spate cu o servietă, dar pe noi ne-au lăsat. Nu știu: «du-te mai la dreapta că o să mori» sau «du-te mai la dreapta, că e genocid ce se întâmplă aici», pentru că un om drogat, nu mai contează cum, a intrat cu 150/h sau cât avea.

Eu eram pe banda întâi, că așa s-a nimerit. În stânga mea fost oprit un om pe banda a doua și tot așa. Am fost în jur de patru rânduri, nu mai știu câți, poate patru sau cinci rânduri de mașini. În fața mea mai era un rând de mașini, adică nu mai era loc să se treacă printre noi.

Deci, nu avea cum să ne ocolească. Acum, aflând și că era drogat, n-avea nici motiv să se oprească în capul lui. Dar eu întreb altceva și este foarte important. Am aflat apoi că acest drogat, cu această mașină, cu câteva minute înainte a mai lovit o mașină într-un rond, înainte să ajungă la noi. (...)

Maşina lui Andrei Ghica după întâlnirea cu tânărul care dorea să devină vampir. Foto Facebook

Maşina lui Andrei Ghica după întâlnirea cu tânărul care dorea să devină vampir. Foto Facebook

În fiecare duminică și în general ne luăm copilul cu noi, când ne plimbăm noi. Acum aveam treabă în Sibiu și am zis să o lăsăm acasă. Deci un miraol că am scăpat cu viață și minune că n-am luat copilul cu noi. Dacă vă uitați la mașină, locul din spate stânga, unde e scaunul (n.r. copilului), e afectat. E un copil...nu pot să mă gândesc, pentru că de câte ori mă gândesc nu pot să exprim ce simt”, a povestit Andrei Ghica.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

5 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile