Operat de CANCER, Regele Mihai a decis să cedeze tronul fiicei sale, Principesa Moştenitoare Margareta

Operat de CANCER, Regele Mihai a decis să cedeze tronul fiicei sale, Principesa Moştenitoare Margareta

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia atribuţiile regale.Regele Mihai Regele Mihai a fost diagnosticat cu cancer, potrivit unor informaţii publicate de Consiliul Regal. În zilele de 1-2 martie 2016, a avut loc, la Aubonne şi Morges, în Elveţia, a cincea sesiune a Consiliului Regal.

Regele Mihai suferă de o formă gravă de cancer. Majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va urma „un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public“. Casa Regală desemnat-o pe principesa Margareta să îl reprezinte în toate acţiunile publice, după cum a anunţat Consiliul Regal.

Iată mesajul integral publicat de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

„Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant” şi “leucemie cronică”. Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei“

Mihai R 1 martie 2016

Consiliul Regal a fost primit de Regele Mihai în dimineaţa de miercuri 2 martie 2016.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziţia Custodelui Coroanei. Consiliul Regal a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică” (Articolul 2 din Decret).

El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg şi dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

Agenda întâlnirii cuprinde puncte privind bunul mers al Casei Regale, sărbătoarea din acest an dedicată împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale şi a Statului român modern, precum şi chestiuni legate de viitor.

Până în prezent, Consiliul Regal a avut următoarele sesiuni: 2-4 octombrie 2010, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 19-20 februarie 2011, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 31 octombrie 2011, Aubonne, Elveţia (cu aceeaşi ocazie a avut loc şi un Consiliu al Familiei Regale, conform art. 9 din Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României, condus de Majestatea Sa Regele) şi 1 august 2015, Aubonne, Elveţia.







populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”