Omul viitorului, deformat de tehnologie: a doua pleoapă, mâini clește, creier mai mic

Omul viitorului, deformat de tehnologie: a doua pleoapă, mâini clește, creier mai mic

Spatele cocoșat, mâinile ca niște clești și a doua pleoapă ar putea fi caracteristici comune ale anatomiei umane în viitor, dezvăluie un model computerizat recent. Raportul șocant avertizează că utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea direcționa evoluția umană într-o direcție care să lase oamenii cu un aspect diform în comparație cu ceea ce considerăm normal astăzi.

Omul viitorului deformat de tehnologie

Nu există nicio îndoială că tehnologia joacă acum un rol constant în viața multor oameni, dar ce efect are cu adevărat tot acest timp petrecut în fața ecranului asupra corpului uman? Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a crea imagini ale unui „viitor om” care să țină cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Mai exact, ele au fost inspirate de un sondaj care a arătat că americanul tipic folosește internetul timp de șapte ore pe zi. Ținând cont de acest lucru, echipa a luat în considerare o gamă largă de studii științifice și opinii ale experților care examinează schimbările fizice și mentale care rezultă în urma expunerii constante la smartphone-uri, laptopuri și televizor. Rezultatele au fost șocante.

Oamenii cu spatele cocoșat

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”. Cercetătorii prevăd că munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat. În prezent, mulți oameni își ajustează în mod constant poziția pentru a se uita în jos la telefoanele lor sau pentru a privi în sus la ecranele de la birou. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

„Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, spune Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

image 2022 11 03 101910402 png

Mâini „clește” și probleme cu coatele

Una dintre cele mai vizibile schimbări este apariția „text claw”, un nou termen care descrie modul în care mâna începe să ia permanent forma unui clește din cauza faptului că ține în mod constant un smartphone.

De asemenea, este posibil ca oamenii din viitor să evolueze până a avea un cot la 90 de grade datorită utilizării excesive a telefoanelor mobile pentru a efectua apeluri. Această afecțiune ar lăsa cotul îndoit permanent la un unghi de 90 de grade.

„Felul în care ne ținem telefoanele poate cauza tensiune în anumite puncte de contact - cauzând «mâinile clește» și «cotul de 90 de grade», cunoscut și sub numele de sindromul tunelului cubital”, spune Dr. Nikola Djordjevic de la Med Alert Help.

O a doua pleoapă

În mod interesant, modelul „Mindy” prezice că oamenii ar putea ajunge să dezvolte o apărare unică împotriva luminii albastre - o a doua pleoapă.

Studii anterioare au constatat că expunerea la lumina albastră poate perturba tiparele de somn, ducând la insomnie și alte probleme de sănătate. Timpul excesiv petrecut în fața ecranului poate duce, de asemenea, la dureri de cap, încordare a ochilor și chiar la o vedere mai slabă - în special în rândul copiilor.

„Este posibil ca oamenii să dezvolte o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă sau ca lentila ochiului să fie dezvoltată evolutiv, astfel încât să blocheze lumina albastră care intră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi cea verde, galbenă sau roșie”, spune Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo.

Gât tehnologic și creiere mai mici

În cele din urmă, „Mindy” dezvăluie că viitorii oameni vor suferi probabil de un caz grav de „tech neck”, în care mușchii cresc pentru a limita daunele cauzate de o postură proastă. În plus, craniul lui „Mindy” este mai gros pentru a ajuta la protejarea corpului uman de undele de radiofrecvență dăunătoare care ar proveni de la smartphone-uri.

Studiile arată că un stil de viață sedentar poate reduce capacitatea creierului uman. Ținând cont de acest lucru, „Mindy” are, de asemenea, un creier mai mic decât cel al oamenilor din zilele noastre. În plus, toate acestea pot duce la faptul că viitorii oameni pot fi mai vulnerabili la afecțiuni de sănătate mintală precum anxietatea și depresia, potrivit cercetătorilor.

„Tehnologia ne oferă atât de multe. Comoditate, conectivitate, divertisment și atât de multe altele - dar există un compromis. Supraexpunerea la tehnologie poate veni uneori în detrimentul sănătății noastre”, spune Jason O'Brien, COO al TollFreeForwarding.com.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…