Omul Olguței, pus sub control judiciar

Omul Olguței, pus sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus măsura controlului judiciar pe 60 de zile pentru omul de afaceri Cristian Dobre, patronul firmei Polystart din Craiova, firma de casă a Primăriei Craiova, care a fost reţinut luni de procurori DNA pentru mai multe fapte în legătură cu derularea unui contract de lucrări având ca obiect realizarea unui complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Craiova. 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecător Denis Ghervase, a declarat că instanţa a mai dispus disjungerea cererii de suspendare a procedurii de lichidare a firmei Polystart, cu termen pentru 16 iunie. Decizia Tribunalului Dolj poate fi contestată. 

Cristian Dobre, asociat majoritar la Polystart, este acuzat de procurorii DNA la instigare la dare de mită, la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale) şi de participaţie improprie la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene cu consecinţe deosebit de grave, săvârşită în formă continuată (5 acte materiale). 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în 6 februarie 2013, între Primăria Craiova şi o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Dobre a fost încheiat un contract de lucrări, având ca obiect realizarea unui complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova, proiect finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 80.699.200 lei. 

"În acest context, în perioada 2013 - 2014, inculpatul Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral, fără respectarea prevederilor legale, structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept", susţin procurorii. 

DNA precizează că acesta a acţionat, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane, inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcţiei în conformitate cu contractul de lucrări semnat cu beneficiarul şi contractul de finanţare încheiat cu autoritatea de management. 

"Tot la iniţiativa omului de afaceri a fost disimulată şi provenienţa unei părţi din suma pretinsă şi primită ca mită de către un diriginte de şantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii", se arată în comunicat. 

Anchetatorii au constatat că, urmare a acestei conduite infracţionale, Primăria Craiova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost prejudiciate cu suma totală de peste 5,5 milioane lei, care reprezintă în acelaşi timp şi un folos patrimonial necuvenit realizat de societatea controlată de acesta. 

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...