Omul de afaceri Gabriel Comănescu încearcă să preia televiziunea Dobrogea TV. CNA a respins cererea

Omul de afaceri Gabriel Comănescu încearcă să preia televiziunea Dobrogea TV. CNA a respins cererea

Gabriel Comănescu, care are afaceri în sectorul petrolier, încearcă să preia televiziunea de ştiri Dobrogea TV (pe care emite România TV) de la omul de afaceri Mihai Craiu, o solicitare în acest sens fiind analizată, joi, şi respinsă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Omul de afaceri Gabriel Comănescu încearcă să preia televiziunea Dobrogea TV. CNA a respins cererea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Societatea Media Consulta Regie SRL din Constanţa, care deţine licenţa audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (cablu, n.r.) pentru televiziunea Dobrogea TV, a solicitat acordul CNA privind modificarea acţionariatului său.

Potrivit documentelor depuse la CNA, în prezent, asociaţii societăţii Media Consulta Regie SRL sunt: Media Consulta Internaţional SRL (asociat unic Mihai Craiu) - 95% şi Mihai Craiu (5%).

Mihai Craiu, care este cunoscut pentru afacerile sale în industria de publicitate, doreşte să iasă din acţionariatul Media Consulta Regie SRL, în favoarea societăţii Atelier Media SRL (100%). Asociaţii Atelier Media SRL sunt Gabriel Valentin Comănescu - 94% şi Alexandru Cătălin Matei , Lucian Pascu şi Alin Vintilă - câte 2%, conform CNA.

Potrivit legislaţiei audiovizualului, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, inclusiv în structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică.

Totuşi, CNA nu a putut să-şi dea acordul pentru modificarea acţionariatului Dobrogea TV, din cauză că legislaţia audiovizualului (Decizia numărul 277 din 2013) prevede că modificările în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum un an de la începerea difuzării serviciului de programe, prelungirea valabilităţii sau preluarea licenţei audiovizuale.

În cazul Dobrogea TV nu s-a împlinit un an de la momentul în care această televiziune a fost transferată de pe o societate deţinută de Mihai Craiu (Media Consulta Internaţional SRL din Bucureşti) pe o altă societate, deţinută tot de Craiu (Media Consulta Regie SRL din Constanţa). O decizie în acest sens a fost luată de CNA pe 23 aprilie 2015.

Astfel, CNA a decis să respingă cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) solicitarea care ar fi dus la preluarea Dobrogea TV de către omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Totuşi, CNA plănuieşte modificarea, în următoarea perioadă, a Deciziei 277, în sensul eliminării prevederii care vizează că nu pot fi aduse modificări unei licenţe în respectivul termen de un an. Astfel, Comănescu ar putea avea o şansă să preia Dobrogea TV după modificarea acestei Decizii, dacă va mai dori acest lucru.

Gabriel Comănescu are afaceri în sectorul petrolier. El deţine compania Grup Servicii Petroliere.

Dobrogea TV, care are un profil tematic (ştiri şi informaţii), are licenţă din 3 noiembrie 2011 şi emite în oraşul Constanţa şi în mai multe localităţi din judeţul Constanţa.

În cea mai mare parte a timpului său (96,52%), Dobrogea TV retransmite programele televiziunii de ştiri România TV. Dobrogea TV difuzează şi programe producţie proprie - 2,48% din grilă şi producţii audiovizuale ale altor producători - 1%.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!