Olt: Preşedintele organizaţiei ALDE, Ioan Ciugulea, spune că a dat declaraţii la DNA, ca martor, în acelaşi dosar ca şi Stănescu
Preşedintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că în această săptămână a dat o declaraţie la DNA, ca martor, într-un dosar referitor la un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă, derulat de Consiliul Judeţean Olt şi finanţat din fonduri europene.
"Da ( am fost chemat la DNA n.r.). A fost un lucru din 2012, de opt ani de zile, în care eu am fost preşedinte de comisie (de licitaţii n.r.). A durat declaraţia mea de martor, cu tot cu aşteptare şi cu ieşirea de acolo, 30 de minute. E vorba despre un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă. (...) Bine, sunt mai multe, sunt trei, dar sunt toate împreună. Eu ştiu atâta, ca să înţelegeţi, acum patru ani sau cinci ani, 2014 sau 2015, eu nu mai eram la Consiliul Judeţean, că mi-am dat demisia, şi au venit (de la DNA n.r.) şi au săltat, au luat toate documentele şi de atunci nu a mai întrebat nimeni nimic. Şi au fost chemaţi (în această săptămână, la DNA n.r.) toată comisia de licitaţie, toţi, preşedintele, vicepreşedintele ş.a.m.d. ", a spus Ciugulea.
Dosarul în care Ioan Ciugulea a confirmat că a dat declaraţii, la DNA, ca martor, ar fi acelaşi în care a dat declaraţii, tot ca martor, şi preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, care în anul 2012 era preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.
În ziua de 27 aprilie 2016, reprezentanţi ai DNA Craiova au preluat de la Consiliul Judeţean Olt mai multe documente referitoare la un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Olt prin programul transfrontalier România-Bulgaria 2007-2013. Este vorba de proiectul "Managementul Situaţiilor de Urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase".
În ianuarie 2010, consilierii judeţeni din Olt au aprobat un proiect privind managementul situaţiilor de urgenţă generate de evenimente hidro-meteo periculoase, beneficiar fiind judeţul Olt, în parteneriat cu municipiul Belene din Bulgaria. Proiectul, în valoare de 4,8 milioane de euro, a fost depus şi aprobat pentru finanţare cu fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria. AGERPRES