Olt: Parchetul a solicitat expertiză antropologică şi genetică privind scheletele umane găsite la Brâncoveni
Anchetatorii au dispus efectuarea unor expertize antropologice şi genetice în privinţa celor două cranii şi a fragmentelor osoase descoperite marţi seara pe un câmp din comuna Brâncoveni, a anunţat miercuri prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.
Aceasta a precizat că în prima etapă a fost găsit, marţi după-amiaza, un craniu în urma unor lucrări agricole de arătură, iar în urma cercetărilor unei echipe de criminalişti, în imediata apropiere, a fost descoperit şi un schelet întreg îngropat la marginea unui drum, la circa 40 de centimetri adâncime şi la o distanţă de circa 20 de centimetri distanţă faţă de drumul agricol.
În această cauză procurorii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de omor calificat, comisă asupra mai multor persoane.
"În cursul după-amiezii de ieri am fost sesizaţi că pe un teren agricol din apropierea satului Mărghieni, comuna Brâncoveni, a fost identificat un craniu şi, respectiv, fragmente osoase. O echipă operativă (...) s-a deplasat la faţa locului, a constatat că aspectele sesizate sunt reale, a identificat încă un craniu şi fragmente osoase la locul indicat. A fost făcută o cercetare la faţa locului, ocazie cu care a mai fost găsit un schelet, un schelet integral, în imediata apropiere. S-a făcut o examinare macroscopică a celor două cranii şi a fragmentelor osoase găsite şi s-a apreciat că sunt de natură umană. Pentru acest considerent am dispus efectuarea unei expertize antropologice, pentru a se stabili cu exactitate sexul, vârsta, data decesului şi, de asemenea, s-a dispus o expertiză genetică în vederea identificării profilului ADN", a spus Anca Anuţa.
Şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a menţionat că au fost audiaţi tractoristul care efectua arături şi două persoane aflate în zonă în momentul găsirii primului craniu, iar ancheta va continua în vederea identificării victimelor şi autorului.
Anca Anuţa a menţionat că în zonă nu sunt crime cu autor necunoscut.
Referitor la locul în care a fost găsit, pe câmp, scheletul integral, Anca Anuţa a afirmat că din primele informaţii a reieşit că în locul respectiv nu ar fi fost efectuate lucrări agricole în anii precedenţi pentru că solul nu ar fi permis, iar acum s-a arat până în marginea drumului pentru că a fost umiditate mai mare şi s-au putut efectua arături.
Întrebată dacă osemintele erau îngropate, Anca Anuţa a răspuns afirmativ. "Da, îngropate. (...) Într-o primă etapă s-au găsit un craniu şi fragmente osoase, este posibil şi dacă a fost integral acel schelet să fi fost deplasat ca urmare a lucrărilor de arătură, însă, când am făcut cercetările, cel de-al doilea a fost găsit integral", a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Aceasta a precizat că nu au fost găsite şi alte elemente, cum ar fi resturi ale unor obiecte vestimentare.
Răspunzând unei întrebări referitoare la posibile legături ale acestui caz cu "Cazul Caracal", Anca Anuţa a declarat că nu există "nici măcar un indiciu" în acest sens.
Procurorul a mai declarat că fragmentele osoase descoperite la Brâncoveni nu ar fi putut fi arse. AGERPRES / (A - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)