Oligarhul fugar Ilan Șor a primit cetățenia rusă

Oligarhul fugar Ilan Șor a primit cetățenia rusă

Oligarhul fugar Ilan Șor care se ascunde de justiția moldovenească la Moscova a anunțat că deține cetățenia rusă, anunț făcut în cadrul unui interviu oferit unui blogger rus.

 Ilan Șor

În aprilie 2023, Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Foto: Arhivă

Întrebat dacă printre planurile sale este primirea cetățeniei ruse, Ilan Șor a răspuns că ,,am primit, am depus actele, așa că astăzi sunt, inclusiv cetățean al Federației Ruse”.

Drept urmare, Ilan Șor deține acum pașaport rusesc, dar și israelian.

Oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a ascuns în ultimii ani de justiția de la Chișinău în Israel, se află din data de 25 februarie în capitala Rusiei, Moscova.

Iar potrivit autorităților din Republica Moldova, Ilan Şor este principalul aliat al Kremlinului în destabilizarea Chișinăului, organizând manifestațiile antiguvernamentale despre care liderii politici au atenționat în repetate rânduri că fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara.

Toamna trecută, cu câteva zile înainte de alegerile locale generale, șeful SIS de la Chișinău a anunțat că Rusia a alocat peste un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza Republica Moldova, punând la cale un scenariu care este executat prin diverse metode de „grupul criminal” creat și condus de Ilan Șor iar banii respectivi ar fi fost prevăzuți inclusiv pentru coruperea alegătorilor. Informațiile au fost negate de Şor.

În luna aprilie 2023, Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsă dictată în lipsă în cauza penală ,,frauda bancară”, însă se sustrage executării pedepsei în Israel, fiind și cetățean al acestui stat. Ilan Şor a fugit din Republica Moldova în 2019, când PDM, formațiunea oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, a plecat de la guvernare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii