După cum a remarcat generalul rus, atunci când a fost corectată cu ajutorul unei drone, care evoluează constant deasupra zonei țintă, artileria convențională a dovedit o precizie și o eficiență comparabile cu lansarea de muniții ghidate de mare precizie. În același timp, a scăzut în mod considerabil numărul necesar de obuze și proiectile pentru distrugerea țintei.
,,Acest lucru, în mod ironic, a contribuit la revenirea (cel mai probabil, încă temporară) a artileriei tradiționale pe piedestalul Zeului războiului, având o valoare comparabilă cu cea din timpul Primului Război Mondial. După cum s-a spus, pe bună dreptate, quadcopterul Mavic al companiei chineze DJI a devenit, în principiu, un adevărat simbol al războiului modern”, a scris Baluyevsky.
În opinia sa, același lucru se poate spune și despre dronele de tip aeronavă, simple și ieftine, precum Orlan-10 de fabricație rusă, care au avantajul suplimentar de a fi echipate cu motoare pe benzină în locul celor electrice, fapt ce mărește în mod considerabil durata menținerii în aer.
“Nu există nicio îndoială că integrarea dronelor cu armele de înaltă precizie nu și-a epuizat încă toate posibilitățile”, a concluzionat fostul șef al SMG.
Anterior, presa rusă a semnalat faptul că Donbasul a devenit un câmp de luptă pentru dronele rusești și occidentale, deoarece tehnologiile și metodele moderne de ducere a războiului sunt din ce în ce mai folosite în regiune.