Obiceiul de dimineață care îți poate încetini metabolismul și provoacă dureri de cap | VIDEO
O rutină de dimineață sănătoasă poate avea efecte pozitive asupra stării de spirit și vă poate asigura mai multă energie în timpul zilei, însă există un obicei care poate avea efecte deloc plăcute. Se pare că folosirea telefonului la prima oră a dimineții poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății tale - de la încetinirea metabolismului până la apariția durerilor de cap, relatează Mirror.
Jane Bowring, specialist în medicină naturistă, a explicat că este un lucru pe care cu toții îl facem din când în când. Ea a explicat pe canalul ei TikTok: „Nu vrei să faci asta, îți va crește nivelul de dopamină, ceea ce îți va suprastimula creierul și sistemul nervos."
Potrivit ei, acest lucru „îți va afecta metabolismul întreaga zi, nivelul de energie și ai putea avea dureri de cap din cauza acestor câmpuri electromagnetice". Ecranul telefonului emite, de asemenea, o lumină albastră care îți poate da peste cap „ritmul circadian", care, conform doctorului Bowring, îi va spune „creierului tău că este ora 12.00".
Telefonul nu ar trebui utilizat imediat după ce te-ai trezit. Foto: shutterstock (Arhivă)
În aceeași ordine de idei, Jay Rai, psiholog specializat în domeniul neuroștiinței sănătății mintale, a sfătuit, de asemenea, să nu utilizezi telefonul la prima oră. Scriind pentru Forbes, ea a spus: „Când vă treziți dimineața, creierul dvs. trece de la undele delta, care apar într-o stare de somn profund, la undele theta, care apar în timpul unui fel de stare de visare cu ochii deschiși”.
„Creierul trece apoi la producerea de unde alfa atunci când ești treaz, dar ești relaxat și nu procesezi prea multe informații. Acum, dacă îți iei telefonul la prima oră și intri imediat în lumea online, îți forțezi corpul să sară peste etapele importante theta și alfa și să treci direct de la etapa delta la a fi complet treaz și vigilent (cunoscută și sub numele de starea beta)."
Potrivit psihologului, făcând acest lucru „îți pregătești creierul pentru distragere", ceea ce poate „declanșa răspunsul la stres și te poate pune pe gânduri pentru tot restul zilei".
Sursa: adevarul.ro