Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”

Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”

Obiceiul de a naviga seara pe rețelele de socializare ar putea fi fatal - cel puțin pentru viața ta amoroasă. Conform experților, această practică de a petrece seara cu ochii în telefon în timp ce stai întins lângă partenerul tău ar putea fi o condamnare la moarte pentru relația ta, relatează NY Post .

Experții recomandă să stabilești limite în legătură cu utilizarea telefonului. Foto: Arhivă

Experții recomandă să stabilești limite în legătură cu utilizarea telefonului. Foto: Arhivă

Practic, diminuezi șansele de intimitate și afecțiune sau, în general, de a te implica în relația cu partenerul tău", a spus pentru HuffPost Tracy Ross, un terapeut de cuplu și familie din New York.

Conexiunea este esențială pentru o relație puternică - și trebuie să existe în mod regulat, fără excepție, pentru ca un cuplu să prospere”, a mai adăugat terapeutul.

Statul în pat poate fi un moment în care să te conectezi cu partenerul - un lucru care, potrivit lui Ross, lipsește multor cupluri. Clienții ei se plâng adesea că cealaltă persoană este „în permanență pe telefon" sau pare „distrasă", ceea ce face dificilă menținerea atenției lor și, la rândul său, poate duce la „mai multă distanțare".

În timp ce nevoia de a te relaxa la sfârșitul zilei este complet de înțeles, este dificil de ignorat răul pe care îl poate face unei relații", a spus ea.

Totuși, psihoterapeutul Aimee Hartstein a declarat pentru publicație că este nerealist ca partenerii să stea departe de telefoane toată seara.

„Ne place sau nu, telefoanele noastre sunt aici pentru a rămâne și este neobișnuit ca un cuplu să le pună deoparte pentru întreaga noapte", a explicat ea.

„Este o modalitate prin care oamenii se informează, vorbesc cu prietenii și se distrează. Dacă un cuplu este fericit în relația sa, probabil că nu este o problemă."

„Întrebați-vă dacă folosiți telefonul pentru a vă evita partenerul - și dacă da, din ce cauză ar putea fi vorba?", a adăugat Ross, menționând că ecranele sunt uneori folosite ca o tactică de evitare.

Totuși, dacă suspectezi că telefonul mobil ar putea sta în calea timpului de calitate petrecut cu partenerul, experții recomandă să stabilești limite, cum ar fi fără telefoane la cină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?

4 Hm! Pe asta o știați?

5 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...