Oamenii care se identifică cu animale. Fenomenul therianilor, care a luat amploare pe Tik Tok, a apărut și în România
O persoană care se identifică cu un anumit animal, altul decât un om, este cunoscută sub numele de Therian. Fenomenul a luat amploare pe Tok-Tok, unde utilizatorii se îmbracă în pisici, lupi, urși sau câini, își adaugă blană la coadă și poartă măști pentru a se transforma în astfel de animale.
Oameni deghizați în animale FOTO: Tik Tok
Potrivit medium, puteți fi un therian dacă observați că vă schimbați (că aveți impulsuri de a vă comporta ca un animal non-uman) sau dacă vă amintiți o viață anterioară ca un anumit animal. Un therian este o persoană care se identifică cu un anumit animal non-uman.
Fenomenul a luat amploare pe rețele de socializare, unde au fost publicate videoclipuri cu adolescenți care se comportă ca pisicile sau câinii, merg în patru labe pe stradă sau în parcuri. Imagini cu adolescenți deghizați în animale au apărut și în România.
O persoană care se definește ca fiind un anumit animal este denumită therian. Therianii se descriu pe ei înșiși ca acel animal din punct de vedere emoțional, intelectual și spiritual, dar nu au nicio asemănare fiziologică cu specia respectivă.
De exemplu, cineva al cărui teriotip (specia cu care se identifică) este o broască s-ar putea simți cel mai împlinit atunci când țopăie și croncăne, în timp ce cineva al cărui teriotip este un pinguin s-ar putea simți cel mai confortabil clătinându-se și adăpostindu-se de cei dragi pentru căldură.
Termenul therian este derivat din cuvântul zoologic Theria, care se referă la un grup mare de mamifere (inclusiv marsupiale precum koala și wombat, și placentare precum elefanți și balene)
Terienii care se identifică ca aparținând unei anumite specii, dar care seamănă cu alte animale, sunt numiți cladoceri.
Un therian, de exemplu, s-ar recunoaște la fel ca o gorilă, iar un cladotherian, ca toți urmașii gorilei, inclusiv maimuțele, maimuțele și cimpanzeii, s-ar identifica.
Grupul de theriani care se identifică cu creaturi dispărute, cum ar fi dinozaurii, sunt cunoscuți ca paleotheriani.
Sursa: adevarul.ro