O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din sudul Rusiei a fost oprită în urma unei disfuncţionalităţi, au anunţat marţi Ministerul rus al Energiei şi compania nucleară rusă de stat Rosatom, transmite Reuters.

foto centrala nucleară rostov

O unitate a centralei nucleare Rostov a fost oprită FOTO Wikipedia

Potrivit Rosatom, unitatea a fost oprită automat în urma unei funcţionări defectuoase a generatorului turbinei.

Cauzele (incidentului) sunt în curs de investigare, nivelul de radiaţii este în parametrii normali”, a declarat agenţiei Reuters un reprezentant al societăţii Rosatom.

Potrivit Rosenergoatom, o companie subsidiară a Rosatom, două reactoare ale centralei operează normal, în timp ce la al treilea reactor din cele patru sunt în desfăşurare lucrări planificate de mentenanţă.

Ministerul rus al Energiei a mai anunţat în acest timp că, în urma incidentului survenit la centrala atomoelectrică, au fost impuse restricţii temporare pentru furnizarea de electricitate în sudul Rusiei.

Centrala atomoelectrică Rostov, situată lângă oraşul Volgodonsk, este principalul producător de energie electrică în partea de sud a Rusiei, având o capacitate totală de 4.071 de megawaţi. Ea furnizează aproximativ 75% din energia electrică pentru regiunea Rostov şi este de asemenea conectată la reţeaua de electricitate a altor regiuni din sudul Rusiei.

Această parte a Rusiei se confruntă în prezent cu un val neobişnuit de căldură, care a provocat pene de curent în mai multe regiuni.

Centrala nucleară rusă a mai fost vizată de un eveniment în acest an. Un incendiu a izbucnit la centrala din Novocherkassk, cea mai mare centrală termică din regiunea Rostov, în noaptea de 25 martie, a confirmat Vasily Golubev, guvernatorul regional.

Conform rapoartelor, lucrătorii stației au reușit să limiteze incendiul fără să fie raportate victime. Cu toate acestea, investigațiile sunt în curs pentru a determina cauza incendiului, așa cum a declarat șeful regional.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au interceptat 11 drone ucrainene deasupra teritoriului regiunii Rostov în aceeași noapte.

Incidentul a determinat deconectarea automată a liniilor de înaltă tensiune de 330 kV, și anume Tikhoretskaya și Rostovskaya, perturbând temporar alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii