O țară africană vrea să sacrifice sute de elefanți. Care este motivul măcelului

O țară africană vrea să sacrifice sute de elefanți. Care este motivul măcelului

Zimbabwe plănuiește sacrificarea a 200 de elefanți pentru a combate foametea provocată de secetă severă. Carnea va fi distribuită comunităților afectate, în timp ce măsura ajută și la efortul de decongestionare a parcurilor naturale din țară.

200 de elefanți vor fi uciși în Zimbabwe - Foto Pixabay

200 de elefanți vor fi uciși în Zimbabwe - Foto Pixabay

Autoritățile din Zimbabwe au anunțat un plan de sacrificare a 200 de elefanți pentru a alimenta comunitățile afectate de foamete, după cea mai severă secetă din ultimele patru decenii. Seceta provocată de fenomenul El Niño a devastat culturile din sudul Africii, în jur de 68 de milioane de persoane sunt afectate, ceea ce a generat crize alimentare în întreaga regiune, relatează The Guardian.

Putem confirma că intenționăm să sacrificăm aproximativ 200 de elefanți în întreaga țară. Lucrăm la modalitățile prin care vom face acest lucru”, a declarat Tinashe Farawo, un purtător de cuvânt al autorității pentru parcuri și faună din Zimbabwe, conform sursei citate.

„Doar o picătură într-un ocean”

Tinashe Farawo a precizat că membrii comunităților din Zimbabwe care suferă din cauza secetei vor primi carnea de elefant. Această măsură, prima de acest fel din 1988, a fost anunțată vineri și vine după ce Namibia a sacrificat luna trecută 83 de elefanți pentru a hrăni populația afectată de secetă. Sacrificarea elefanților se va desfășura în districtele Hwange, Mbire, Tsholotsho și Chiredzi.

Se aproximează că peste 200.000 de elefanți trăiesc în zonele de conservare din Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola și Namibia. Cele cinci țări din Africa de Sud găzduiesc una dintre cele mai mari populații de elefanți din lume. Tinashe Farawo a menționat că sacrificarea elefanților este parte dintr-un efort de decongestionare a parcurilor din Zimbabwe, care pot susține doar 55.000 de elefanți, în timp ce țara găzduiește peste 84.000.

Este un efort de decongestionare a parcurilor în fața secetei. Cifrele sunt doar o picătură în ocean, pentru că vorbim de 200 [de elefanți] și noi avem peste 84.000, ceea ce reprezintă o cifră mare”, a spus el.

50 de persoane ucise de elefanți

În contextul secetei severe, riscurile de conflicte între oameni și animale sălbatice cresc pe măsură ce resursele devin din ce în ce mai limitate. Anul trecut, 50 de persoane au fost ucise în atacuri de elefanți în Zimbabwe.

Deși țara este recunoscută pentru eforturile sale de conservare și pentru creșterea populației de elefanți, Zimbabwe a cerut redeschiderea comerțului cu fildeș și elefanți vii la Convenția ONU privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție. În prezent, Zimbabwe deține stocuri de fildeș în valoare de aproximativ 600.000 de dolari, dar pe care nu le poate vinde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!