O tânără surdă a fost aleasă Miss Africa de Sud. Ea a fost încoronată după o competiție plină de controverse

O tânără surdă a fost aleasă Miss Africa de Sud. Ea a fost încoronată după o competiție plină de controverse

Mia le Roux a devenit prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, în urma unui concurs plin de controverse, în care o finalistă s-a retras după ce a fost hărțuită cu privire la moștenirea sa nigeriană.

Mia le Roux este noua Miss Africa de Sud FOTO: Facebook/Mia le Roux

Mia le Roux este noua Miss Africa de Sud FOTO: Facebook/Mia le Roux

În discursul său, Mia le Roux a declarat că speră ca victoria sa să îi ajute pe cei care se simt excluși din societate să își îndeplinească cele mai nebunești vise, la fel ca mine".

Ea a spus că dorește să îi ajute pe cei care sunt excluși din punct de vedere financiar sau cu abilități diferite", scrie bbc.com.

Le Roux, în vârstă de 28 de ani, a fost cu pierdere profundă a auzului la vârsta de un an și are un implant cohlear pentru a o ajuta să perceapă sunetele.

Ea a declarat că a avut nevoie de doi ani de logopedie înainte de a putea spune primele cuvinte.

După ce a câștigat, modelul și managerul de marketing a declarat: Sunt o femeie surdă cu mândrie sud-africană și știu cum este să fii exclusă. Acum știu că am fost pusă pe această planetă pentru a sparge granițele și am făcut-o în seara asta”.

Săptămâna trecută, Chidimma Adetshina, în vârstă de 23 de ani, studentă la drept, s-a retras din concurs în urma unor acuzații potrivit cărora mama sa ar fi furat identitatea unei femei sud-africane.

Adetshina s-a născut în Africa de Sud dintr-un tată nigerian și o mamă de origine mozambicană.

Ea a fost în centrul unei furtuni pe rețelele de socializare timp de mai multe săptămâni, multe persoane, inclusiv un ministru, punând la îndoială dreptul ei de a reprezenta țara.

Ea a declarat că a fost victima urii între negri", subliniind o tulpină specială de xenofobie în Africa de Sud, cunoscută sub numele de afrofobie", care îi vizează pe cei din alte țări africane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…