O tânără s-a întâlnit cu ursul în pădure. Care a fost reacția ei VIDEO
O tânără din România s-a întâlnit cu un urs, în timp ce se plimba cu bicicleta prin munţii Gurghiului, judeţul Mureş.
Ursul cu care tânăra s-a întâlnit FOTO: Instagram
O tânără a împărtășit pe pagina de Instagram cum a fost întâlnirea cu ursul pe un drum de munte. S-a întâmplat în munţii Gurghiului, judeţul Mureş. Animalul i-a ieşit brusc în cale, dar tânăra era pregătită şi a scăpat nevătămată.
Tânăra avea la ea un spray anti-urs, iar incidentul subliniază necesitatea ca oamenii să fie pregătiţi atunci când merg pe munte.
„Împreună cu @willy.portik , ne-am păstrat calmul. Nu am urlat, nu am făcut gesturi bruște, nu l-am speriat, n-am luat-o la fugă. Am fluierat ușor, să ne facem simțită prezența, iar în secunda doi, ursul ne-a văzut și a luat-o la fugă. Aveam pregătit spray-ul cu piper, dar nu a fost nevoie să îl folosesc. Apoi am făcut gălăgie ca să evităm o nouă întâlnire. Știm că zona e sălbatică și existau șanse să ne întâlnim cu urși, mistreți și lupi. Vă recomand și vouă, ca să preveniți o întâlnire cu un animal sălbatic, să vă faceți simțită prezența”, a scris tânăra. Ea spune că riscuri există și este responsabilitatea fiecăruia să se documenteze, să se echipeze și să decidă, în funcție de experiență, dacă se aventurează sau nu pe un traseu”, a scris Alina Sorana pe Instagram.
Tânăra a oferit și câteva recomandări esențiale de care oamenii să țină cont pe viitor:
- nu mergeți singuri pe munte și asigurați-vă că persoanele care vă însoțesc au un minim de educație cum să reacționeze în cazul unei întâlniri cu un animal sălbatic
- semnalați-vă prezența: faceți gălăgie, vorbiți mai tare, cântați, fluierați (aveți fluier la unele modele de rucsacuri)
-fiți atenți la urme, excremente, blană sau urme de gheare pe copaci, moment în care decideți dacă continuați sau nu
-aveți la îndemână un spray cu piper - dacă vedeți pui de urs, părăsiți zona pentru că nu va fi niciodată singur
Ca să prevenim și să nu atragem urșii în zona potecilor:
-nu aruncați deșeuri sau resturi de mâncare de niciun fel. Coaja de banană sau mărul, chiar dacă sunt biodegradabile, pot atrage ursul în zonă, asociază resturile cu omul și își formează un obicei că acolo găsește mâncare ușor - sub nicio formă nu hrăniți animalele sălbatice
Sursa: adevarul.ro