O tânără din Kenya, impresionată de poporul român: „Au spirit de supraviețuire. Pot face orice și pot ajunge oriunde”
O tânără din Kenya a rămas impresionată de modul de viață al românilor, de cultura și tradițiile populare de aici. Margie spune de români că sunt muncitori și că folosesc adesea umorul în situații dificile.
Margie, o tânără din Kenya, vorbește despre experiența sa în România Captură video: Youtube
Pe contul de Youtube, „ Abroad Diaries by Margie ”, tânăra povestește cum este viața sa ca imigrant. S-a născut în Kenya, o țară din est-centrul Africii, dar locuiește acum în Europa, în Germania și România. Margie împărtășește sfaturi și trucuri despre mutarea și traiul în străinătate.
Despre România, aceasta susține că este un „tărâm al multor minuni și mistere”. „Dacă ești în căutarea unei destinații, atunci România ar trebui să fie în fruntea listei tale. Cu peisajele sale uluitoare, moștenirea culturală bogată și oamenii calzi și primitori, România este o destinație de vizitat obligatoriu pentru orice călător care dorește să experimenteze ceva extraordinar”, poveste Margie pe canalul său de Youtube.
Iar Margie a rămas surprinsă de modul de viață al românilor: „Au un mod de a găsi umor și de a pune umor în orice situație, chiar în unele foarte dificile. Mi se pare acest lucru foarte interesant. Ideea de a face o glumă într-o situație foarte proastă m-a prins nepregătită. Chiar am crezut că nu e o situație atât de rea așa cum mi s-a părut. Am avut multe momente de acest gen, chiar mă întrebam: «nu este ceva serios»? Abia apoi am înțeles că este doar un mod de a lucra și de a face lucrurile să iasă. În cultura mea nu poți să faci glume în situații rele. Am găsit asta a fi ceva unic pentru români”.
Iar prin acest lucru, ea crede că românii au spirit de învingători: „Acest lucru îi face foarte curajoși. Au acest spirit de supraviețuire, că pot face orice și știu că pot ajunge oriunde. Se cunosc pe ei înșiși”.
„Limba română are cel mai extins și variat vocabular de insulte”
Ziua onomastică este tradiția care a intrigat-o cel mai mult. „Ați mai fost într-o țară unde oameni au mai mult de o zi de naștere? Atunci bine ați venit în România, unde oamenii își sărbătoresc mai multe zile. Împărtășesc aceeași zi de naștere cu mama soacră și am sărbătorit în luna aprilie. Două luni mai târziu mi s-a spus că trebuie să trimit un mesaj de «La mulți ani!» mamei soacre. Iar eu nu înțelegeam pentru că știam că a fost ziua de naștere. Mi s-a spus apoi că e o zi de nume, că e ceva legat de sfinți. Nu înțelegeam. Iar apoi în septembrie i-am transmis din nou «La mulți ani». Era a treia oară într-un an! De câte zile de naștere aveți nevoie? Dar serios vorbind, nu am știut de acest sistem de nume în România, unde multe persoane sunt numite după sfinți. (...) Am aflat apoi că de fiecare dată când în calendar e ziua acelui sfânt atunci îți sărbătorești și tu ziua de nume. Poate fi și de două ori sau de trei ori într-un an, depinde doar de când acei sfinți apar în calendar. Am găsit acest lucru ca fiind ceva fascinant și încă nu m-am obișnuit cu el”, spune Margie.
Chiar dacă limba română i se pare destul de grea, tânăra a învățat mai multe cuvinte. Totuși, consideră că românii folosesc prea multe „insulte”: „Limba română este o limbă foarte romantică. De asemenea, limba română are cel mai extins și variat vocabular de insulte. Conține atâtea insulte!”
Sursa: adevarul.ro