O tânără a făcut insuficienţă hepatică fulminantă după ce a mers la plajă. Un transplant de ficat i-a salvat viața

O tânără a făcut insuficienţă hepatică fulminantă după ce a mers la plajă. Un transplant de ficat i-a salvat viața

O tânără în vârstă de 26 de ani, din Italia, a dezvoltat o formă rară de insuficienţă hepatică fulminantă după ce a făcut plajă în perimetrul reşedinţei sale dintr-o regiune rurală. Tânăra a fost supusă de urgenţă unui transplant de ficat la un spital din Torino.

Ambulanță în Italia. FOTO captură YouTube

Ambulanță în Italia. FOTO captură YouTube

Tânăra, originară din oraşul Alba din regiunea Piemont, şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce făcea plajă, potrivit Agerpres , care citează ANSA.

Italianca a fost transportată la Spitalul Molinette din Torino unde a fost diagnosticată cu insuficienţă hepatică acută, o afecţiune care a făcut necesară operaţia de transplant, au anunţat, miercuri, autorităţile sanitare din Italia.

Procedura, una complexă, i-a salvat viaţa, au explicat surse din sectorul sănătăţii.

O hepatita misterioasă a fost la un pas să ucidă o fetiță în România

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, în România a fost realizat cu succes un transplant de ficat la o fetiţa de cinci ani cu insuficienţă hepatică , pe fondul unei hepatire misterioase.

Noua hepatită a afectat mai multe ţări pe plan global. Zeci de cazuri au fost identificate în toată Europa, dar şi în Statele Unite, stârnind temeri privind o epidemie.

Autorităţile americane au susţinut că hepatita misterioasă ar fi cauzată de un adenovirus, fără a stabili o cauză finală.

„Credem că un adenovirus poate fi cauza acestor cazuri, dar alţi factori de mediu sunt încă investigaţi”, a scris Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Specialiştii americaniau vorbit despre aşa-numitul adenovirus „tip 41”, cel mai bine cunoscut până acum pentru cauza gastroenteritei severe. Adenovirusurile sunt bine identificate drept cauze ale hepatitei, dar până acum doar la copiii cu un sistem imunitar slab.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…