O statuie a lui Hercule, veche de 2.000 de ani, descoperită în nordul Greciei, în orașul antic Filipi

O statuie a lui Hercule, veche de 2.000 de ani, descoperită în nordul Greciei, în orașul antic Filipi

O statuie a lui Hercule, veche de 2.000 de ani, a fost descoperită în nordul Greciei, în orașul antic Filipi, care este situat în nordul orașului actual Kavala. Statuia a fost găsită în timpul săpăturilor efectuate de cercetătorii de la Universitatea Aristotel din Salonic, potrivit cnn.com , care citează Ministerul Culturii din Grecia.

Statuia a fost descoperită în nordul Greciei FOTO Ministerul Culturii Grecia

Statuia a fost descoperită în nordul Greciei FOTO Ministerul Culturii Grecia

Heracles, fiul lui Zeus, este cunoscut cel mai adesea sub numele lui roman, Hercule, fiul lui Jupiter. În mitologie, el era cunoscut pentru puterea lui fizică incredibilă.

Orașul Filipi a fost denumit atunci când regele Philip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare, a cucerit regiunea în 356 î.Hr. Orașul făcea, de asemenea, parte din Imperiul Bizantin, dar probabil a fost abandonat după cucerirea otomană.

Cercetătorii sunt de părere că statuia a fost un element de decor al unei clădiri, care datează din perioada bizantină târzie, din secolul al VIII-lea sau al IX-lea d.Hr., deoarece statuile romane au fost adesea folosite pentru a împodobi clădirile până în perioada bizantină târzie, potrivit Ministerului Culturii grecești.

statuie hercule filipi foto ministerul culturii din grecia

Cum a fost identificat de cercetători fiul lui Zeus

Statuia ar proveni din secolul al II-lea d.Hr., ceea ce înseamnă că ar avea 2.000 de ani.

Mai mare decât dimensiunea naturală, statuia îl înfățișează pe Hercule tânăr, cu o coroană de frunze de viță de vie pe cap. Experții l-au identificat pe legendarul erou pe baza leului agățat de mâna lui stângă și a unei bâte, din care au fost găsite mai multe fragmente

Natalia Poulou, profesor la Școala de Istorie și Arheologie a universității, a condus săpăturile. Anastasios Tantsis, profesor asistent de la Universitatea Aristotel, și Aristotel Menzos, profesor emerit, și 24 de studenți au completat echipa la ruinele din Filipi, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, potrivit declarației ministerului.

Archie Dunn, un specialist în arheologie bizantină la Universitatea din Birmingham din Regatul Unit, a descris descoperirea ca fiind „extraordinar de interesantă”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 O informație care dă fiori...

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…