O șosea folosită pentru a fugi din Liban, distrusă în urma unui bombardament. IDF susține că Iranul transporta pe acolo echipamente militare

O șosea folosită pentru a fugi din Liban, distrusă în urma unui bombardament. IDF susține că Iranul transporta pe acolo echipamente militare

O lovitură israeliană de vineri din apropierea punctului de trecere a frontierei Masnaa din Liban cu Siria a tăiat un drum folosit de sute de mii de oameni pentru a fugi de bombardamentele israeliene din ultimele zile, a declarat ministrul libanez al transporturilor Ali Hamieh pentru Reuters.

Bombardament israelian  FOTO: Profimedia

Bombardament israelian FOTO: Profimedia

Hamieh a declarat că lovitura a lovit în interiorul teritoriului libanez, în apropiere de punctul de trecere a frontierei, creând un crater lat de patru metri (12 picioare).

Punctul de trecere a frontierei Masnaa se află în valea Beqaa pe autostrada internațională Beirut-Damasc, o legătură majoră de transport pentru persoane și bunuri între cele două țări. Autostrada a fost folosită de zeci de mii de persoane pentru a fugi de bombardamentele israeliene din ultimele zile.

Un purtător de cuvânt militar al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a acuzat joi grupul armat libanez Hezbollah, susținut de Iran, că folosește punctul de trecere pentru a transporta echipamente militare în Liban.

„IDF nu va permite contrabanda cu aceste arme și nu va ezita să acționeze dacă va fi forțat să o facă, așa cum a făcut de-a lungul acestui război”, a declarat la X purtătorul de cuvânt al IDF, Avichay Adraee.