O populară destinație de vacanță interzice accesul israelienilor din cauza războiului din Gaza

O populară destinație de vacanță interzice accesul israelienilor din cauza războiului din Gaza

Biroul prezidențial din Maldive, cunoscută pentru stațiunile sale de lux, a anunțat că va interzice deținătorilor de pașapoarte israeliene să intre în țară, pe fondul războiului care are loc în Gaza.

Maldive interzice accesul israelienilor în țară FOTO Arhivă

Maldive interzice accesul israelienilor în țară FOTO Arhivă

Președintele Mohamed Muizzu a hotărât să impună această interdicție în urma unei recomandări din partea cabinetului, potrivit CNN .

Astfel, legile țării insulare din Oceanul Indian vor fi modificate, iar un subcomitet al cabinetului va fi înființat pentru a supraveghea eforturile în acest sens, a declarat biroul președintelui.

În urma deciziei, Ministerul israelian de Externe a recomandat israelienilor să evite călătoriile în această insula , iar "pentru cetățenii israelieni aflați în țară, se recomandă să ia în considerare plecarea, deoarece, dacă se află în dificultate din orice motiv, va fi greu să primească ajutor".

Președintele Maldivelor a anunțat totodată că va numi reprezentat pentru a evalua nevoile palestinienilor și că va înființa o strângere de fondruri pentru a "ajuta frații și surorile din Palestina".

Anunțul vine la doar câteva zile după ce președintele a condamnat un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiați din Rafah, care a ucis cel puțin 45 de palestinieni și a rănit peste 200 de oameni.

"Împreună cu guvernul și poporul din Maldive, cer încetarea imediată a focului, a violenței și acces umanitar neîngrădit", a transmis Muizzu pe platforma X, săptămâna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…