O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană

O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană

Misterele din CV-ul candidatui Geoană, ajuns din inginer direct mare director în MAE. A omis să spună că s-a angajat peste noapte, la două luni după Revoluție.

O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană. După nenumăratele gafe sau minciuni făcute în ultimele săptămâni de Mircea Geoană, acum apare o nouă controversă legată de CV-ului acestuia. El scrie că și-ar fi început activitatea la Ministerul Afacerilor Externe în 1991, însă acesta s-ar fi angajat în instituție imediat după căderea regimului comunist.

Conform CV-ului lui Mircea Geoană, publicat pe site-ul NATO, el ar fi început activitatea la MAE în 1991, direct pe un post de director. Totuși, o investigație realizată de publicația Libertatea a scos la iveală faptul că Geoană a fost, de fapt, angajat cu un an mai devreme, în 1990, pe o poziție mai puțin prestigioasă.

Într-un răspuns oficial al MAE pentru cei de la Libertatea, instituția precizează că Mircea Geoană s-a angajat la 1 martie 1990, adică la doar câteva luni de la Revoluție, pe funcția de secretar III. Chiar dacă recunoaște că acest lucru nu este prevăzut în CV-ul oficial de pe site-ul NATO, Geoană continuă cu minciunile și spune că s-a angajat la MAE fiind ”repartizat ca referent pentru spațiul francez”, o funcție cu mai multă influență decât cea de secretar III, așa cum apare în documentele oficiale ale MAE, mai susțin cei de la Libertatea.

Amnezia lui Geoană

Confuziile legate de CV-ul lui Mircea Geoană continuă. În încercarea de a clarifica neconcordanțele, Geoană a explicat că, după o vizită a președintelui francez François Mitterrand în România, a fost promovat în funcția de director pentru afacerile europene. Totuși, chiar și acest detaliu rămâne neclar, având în vedere că Geoană a declarat că a fost plecat la studii în Franța între septembrie 1991 și toamna anului 1992, perioadă în care ar fi trebuit să dețină funcția de director, conform investigației jurnalistice.

Totodată, întrebat de ce a omis anul 1990 din CV-ul său, Geoană a oferit o explicație vagă, susținând că nu își amintește toate detaliile și că MAE „poate știe mai bine” despre funcția în care a fost angajat. De asemenea, acesta a declarat că a susținut concursul de intrare în minister în februarie 1990, la doar câteva luni după Revoluția din decembrie 1989.

Șir de gafe marca Mircea Geoană

Nu este prima controversă care planează în jurul lui Mircea Geoană. Recent, acesta s-a autointitulat „decrețel”, făcând referire la generația născută după controversatul decret din 1966, prin care regimul lui Ceaușescu a interzis avorturile, însă Geoană s-a născut cu opt ani înainte. În prima apariție după demisia de la NATO, Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai care a decedat în 2017.

De asemenea, semne mari de întrebare apar și în legătură cu lucrarea sa de doctorat despre care au apărut informații că ar fi plagiată. Mircea Geoană ar fi plagiat cel puțin 78 de pagini din cele 279 de pagini câte are teza de doctorat în care și-a atribuit, printre altele, mai multe citate din doi președinți americani - Bill Clinton și George W. Bush. Potrivit celor de la pressone.ro, Geoană ar fi folosit metoda plagiatului prin traducere. În lucrare fiind copiate părți consistente din trei documente emise de Administrația Prezidențială SUA, mai exact documente prezentate de Bill Clinton și Geroge W. Bush.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux