O nouă întâlnire a grupului de lucru privind doctoratele
Grupul de lucru constituit pentru clarificarea cadrului instituțional și normativ privind controlul calității tezelor de doctorat și aspectele de etică a cercetării științifice a avut vineri o a doua întâlnire.
''Eforturile membrilor vizează elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative în vigoare și de recredibilizare a funcționării sistemului de învățământ superior din România, îndeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat'', arată MENCȘ într-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în următoarele patru săptămâni, grupul va avea o activitate susținută, urmând să finalizeze setul de propuneri până la mijlocul lunii ianuarie 2016.
Grupul de lucru este alcătuit, la inițiativa ministrului, din persoane propuse de instituțiile de învățământ superior, respectiv de la Academia Română.
Componența grupului de lucru este următoarea: prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași), prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timișoara), prof. univ. dr. Radu N. Cătană (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Valeriu Ciucă (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași), cercetător principal dr. ing. Călin Deleanu (Academia Română), prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din București), prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Națională de Apărare "Carol I" din București), prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timișoara), prof. univ. dr. Florin Strețeanu (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din București).
O primă reuniune a grupului de lucru a avut loc pe 11 decembrie, la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian Curaj a prezentat mandatul grupului de lucru și s-a stabilit cadrul de desfășurare a activității.
AGERPRES