O nouă eră a ecranelor TV: Display-uri transparente, care pot fi rulate sau cu tehnologie 8K, prezentate la CES 2016 - FOTO, VIDEO
Ediţia din acest an a CES (Consumers Electronics Show 2016) a prilejuit prezentarea de noi modele de televizoare, iar noile tehnologii în domeniu includ ecrane foarte subţiri, cu o rezoluţie foarte mare sau care pot fi rulate, informează Daily Mail.
O nouă eră a ecranelor TV: Display-uri transparente, care pot fi rulate sau cu tehnologie 8K, prezentate la CES 2016 (Imagine: Daily Mail)
Samsung, Sony şi LG sunt printre companiile care au fost în centrul atenţiei la CES 2016, eveniment ce se desfăşoară la Las Vegas, Statele Unite. Printre îmbunătăţirile aduse televizoarelor se află tehnologia HDR (high dynamic range), ce promite o claritate mai bună a culorilor, cel puţin în cazul câtorva filme ce au fost deja lansate în acest format.
Şi dacă rezoluţia 4K a fost îmbunătăţită, unele televizoare "inteligente" au deja un format 8K, inaugurând astfel o nouă eră a ecranelor TV.
Printre vedetele din această ediţie se află televizorul cu diagonala de 45 cm ce poate fi rulat ca o hârtie şi, chiar dacă este vorba de un prototip, experţii spun că tehnologia va putea fi folosită în curând pentru telefoane şi ecrane de maşină ce vor putea fi mulate pe interiorul autovehiculelor.
Un alt ecran care a atras atenţia vizitatorilor a fost şi OLED TV, un televizor ce are în partea din spate... un alt televizor! Ideea aparţine celor de la LG, iar reprezentanţii companiei au afirmat că ecranul inteligent poate rula programe diferite pe o parte şi alta a ecranului de doar 2,57 mm. Tot LG a prezentat la CES un gigant al televizoarelor, cu diagonala de 2 metri şi 49 centimetri, ce beneficiază de tehnologia 8K şi care va fi disponibil utilizatorilor din a doua jumătate a anului 2016.
Nici Samsung nu s-a lăsat mai prejos anul acesta, prezentând în cadrul târgului internaţional un super televizor 8K, cu rezoluţie 7,680 x 4,320, de patru ori mai bun decât unul cu 4K. De altfel, toate televizoarele expuse de Samsung beneficiază de tehnologia punctului cuantic (10-bit quantum dot), o nanostructură semi-conductoare ce uneşte particule mici de nanocristale pentru o calitate mai bună a imaginii.
"Suntem de părere că tehnologia punctului cuantic va reprezenta tehnologia viitorului în materie de televizoare. Astfel, vom avea parte de imagini mult mai clare, fără a distorsiona sau compromite nivelul de luminozitate", a declarat Joe Stinziano, vicepreşedinte executiv al Samsung Electronics.
Printre inovaţiile aduse de Samsung se mai află şi o telecomandă ce controlează nu doar televizorul, ci şi alte dispozitive casnice.
Pe de altă parte, Sony s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea şi perfecţionarea tehnologiilor actuale şi nu pe inovaţie, iar rezultatul s-a văzut în cazul televizoarelor XBR-X940D, cu diagonala de 195 cm, şi a celor din seria XBR-X930D, disponibile în diagonală de 165 sau 140 cm.
În acelaşi timp, Sony pune la dispoziţia utilizatorilor aplicaţia Ultra, prin intermediul căreia utilizatorii pot achiziţiona conţinut HDR din peste 50 de titluri puse la dispoziţie de către Sony Pictures.
"Pe baza a ceea ce am văzut până acum la CES, HDR are cel mai mare potenţial de a fi adoptat de consumatorii actuali, întrucât aceştia nu vor doar mai mulţi pixeli, ci şi de o calitate superioară", a declarat Peter McEleney, din partea PC World.
Sursa: mediafax.ro