O nouă epurare a unor generali de rang înalt pregătită de Putin în urma ofensivei ucrainene în Kursk

O nouă epurare a unor generali de rang înalt pregătită de Putin în urma ofensivei ucrainene în Kursk

Președintele rus este pregătit să înceapă o operațiune de eliminare a șefilor armatei de la Kremlin după eșecurile din Kursk, care au dus la pierderea a 1.150 de km2 din teritoriul Rusiei.

Fostul consilier ucrainean Anton Gerashchenko a afirmat că surse din cadrul Rusiei au indicat că „se pregătesc dosare penale” pentru șefii military, scrie MSN , care citează GB News .

Există informații potrivit cărora Putin este deosebit de supărat pe șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, care a lipsit în mod suspect de la reuniunea Consiliului de Securitate al Moscovei de vinerea trecută.

Canalele pro-ruse de Telegram au părut, de asemenea, să noteze absența acestuia de la reuniunea de urgență, în timp ce forțele ucrainene continuau ofensiva în Rusia, unul dintre canale spunând: „Observați cine este aici și cine nu este”.

Un alt canal Telegram a susținut că gen. Gherasimov a fost avertizat cu privire la o posibilă invazie în Kursk chiar cu două săptămâni înainte ca aceasta să aibă loc, dar că nu ar fi luat măsuri.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sirskii, a declarat că forțele Kievului au avansat între unul și trei kilometri în unele zone din regiunea rusă Kursk, in cursul zilei de vineri.

Kievul a declarat că a preluat controlul asupra a 82 de așezări pe o suprafață de 1.150 de kilometri pătrați în regiune, după ce a lansat un atac transfrontalier major la 6 august.


Citește și:

populare
astăzi

1 Povestea celei mai scumpe mașini românești dinainte de Revoluție. „Dacă se fabrica în serie spărgeam Toyota”

2 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

3 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

4 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

5 Ucraina a lovit cea mai importantă arteră de aprovizionare a trupelor ruse din Kursk