O minge de foc strălucitoare i-a pus pe jar pe locuitorii din Staffordshire. Suspiciunile cercetătorilor

O minge de foc strălucitoare i-a pus pe jar pe locuitorii din Staffordshire. Suspiciunile cercetătorilor

Oamenii care locuiesc în anumite părți din Staffordshire (Anglia) au fost rugați să aibă grijă de „roci întunecate și strălucitoare care ies în evidență” , după ce s-a suspectat că un meteorit a aterizat în zonă. Echipe de cercetători de la universități au făcut căutări.

Minge de foc pe cer asemănătoare unui meteorit FOTO: UKFAll

Minge de foc pe cer asemănătoare unui meteorit FOTO: UKFAll

Potrivit BBC , locuitorii au observat pe 6 mai 2024, „o minge de foc strălucitoare”, care ar putea fi un meteorit. Echipe de cercetători de la mai multe universități au căutat pe câmpurile din jurul podului Blythe și Uttoxeter, dar încă nu au făcut o descoperire.

UK Fireball Alliance (UKFAll) estimează că 500 g (1,1 lbs) de meteorit au aterizat la sud-est de Stoke-on-Trent și ar avea o lățime de aproximativ 5-10 cm, de culoare neagră sau maro și ar putea avea o suprafață exterioară sticloasă.

Un purtător de cuvânt al UKFAll a spus că localnicii nu ar trebui să atingă stânca cu mâinile goale pentru a evita contaminarea. Ar trebui învelit într-o folie de aluminiu sau într-o pungă curată și uscată.

„Meteoriții sunt roci care ajung în mod natural pe Pământ din spațiu și pot fi studiate pentru a înțelege cum s-au format planetele și Sistemul Solar. Camerele noastre au urmărit mingea de foc, când una dintre aceste roci a intrat în atmosferă la ora 4 dimineața luni trecută. Estimăm că poate 500 g de meteorit a aterizat lângă Stoke-on-Trent. Dacă vă aflați în zona locală și ați găsit stânci cu aspect întunecat în ultima săptămână, vrem să ne auzim!”, a transmis d r. Luke Daly de la UKFAll.

Oricine bănuiește că a găsit meteoritul este rugat să contacteze UKFAll sau Muzeul de Istorie Naturală.

„Meteoritul nu este fierbinte și este sigur de manevrat, deși, dacă este posibil, vă rugăm să nu-l ridicați cu mâinile goale, deoarece asta va contamina roca. Este probabil o culoare neagră sau maro lucioasă sau poate avea o suprafață exterioară sticloasă și poate fi într-un loc unde nu se găsesc de obicei pietre, cum ar fi pe o peluză sau pe o potecă. Nu dorim ca cineva să-și asume riscuri în căutarea ei sau să intre în zone în care nu ar trebui. Dar dacă găsiți ceva în afara locului, cu siguranță vom fi interesați să verificăm”, a mai spus dr. Ashley King, de la UKFAll.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Hm! Pe asta o știați?

4 Văduva lui Prigoană, Mihaela Botezatu, i-a dat o veste proastă Adrianei Bahmuțeanu: „Copiii nu vor să o vadă”

5 Voi ați citit ce scrie Rareș Bogdan despre „documentul” cu Simion?