O ladă cu mici congelați i-a fost adusă premierul Bavariei de delegația Guvernului: „Mănânc cu plăcere”

O ladă cu mici congelați i-a fost adusă premierul Bavariei de delegația Guvernului: „Mănânc cu plăcere”

Premierul bavarez, Markus Söder, l-a rugat pe Marcel Ciolacu să îi aducă niște mici românești, deoarece susține că este un mare fan al bucătăriilor tradiționale. „Cunosc foarte mult feluri de mâncare din România, mănânc cu plăcere mici”, a declarat Markus Söder.

Premierul bavarez, Markus Söder, și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Premierul bavarez, Markus Söder, și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Potrivit Antena 3 CNN, o ladă frigorifică cu mici românești congelați a fost transportată în landul german de către delegația Guvernului României.

„Avem multe puncte în comun, și mâncarea și băutura. Eu cunosc foarte mult feluri de mâncare din România. Mănânc carne, mănânc cu plăcere mici și am convenit ca anul viitor vor să merg în România. Voi fi oaspetele premierului român în București și voi merge și în Delta Dunării. Dunărea este liantul nostru”, a declarat premierul bavarez, Markus Söder.

Marcel Ciolacu a ajuns luni, 17 iunie 2024, la München, la invitația șefului guvernului bavarez, Markus Söder „pentru a celebra împreună împlinirea a 25 de ani de cooperare instituționalizată între România și Bavaria”.

Marți, 18 iunie, 2024, cei doi lideri au avut discuții și apoi au prezidat ședința comună a celor două guverne.

„Prezența mea aici este dovada relațiilor excelente de cooperare dintre România și Bavaria și vine în continuarea vizitei Prim-ministrului Markus Söder la București, în luna februarie a anului trecut, când declarația noastră guvernamentală comună a fost adaptată la contextul actual. Prin aceasta s-a impulsionat inclusiv reluarea lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România-Bavaria. Împreună cu miniștri români și deputatul minorității germane, am luat parte la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care am abordat o gamă largă de subiecte, de la dosare de politică externă și europeană, la agenda de securitate, cooperare economică, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă”, a transmis Marcel Ciolacu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii