O jurnalistă britanică recomandă străinilor să viziteze Bucureștiul. „O sărbătoare pentru ochi”

O jurnalistă britanică recomandă străinilor să viziteze Bucureștiul. „O sărbătoare pentru ochi”

O jurnalistă britanică recomandă străinilor să viziteze Bucureștiul, cunoscut pe timpuri drept „micul Paris”, pentru cafenele excelente, spa-urile accesibile și arhitectura diversă, care oferă posibilitatea unui city break bogat din punct de vedere cultural și viață de noapte.

Jurnalista recomandă vizitarea Bucureștiului și pentru arhitectura sa FOTO Facebook/ Nicusor Dan

Jurnalista recomandă vizitarea Bucureștiului și pentru arhitectura sa FOTO Facebook/ Nicusor Dan

Jurnalista Joanna Whitehead scrie că iubitorii de arhitectură, cunoscătorii de cafea și istoricii se vor simți ca acasă în București, capitala țării noastre care era cunoscută drept „micul Paris", datorită arhitecturii franceze dominante și a bulevardelor largi care caracterizează centrul orașului, conform The Independent .

Totodată, ea afirmă că numărul mare de studenți și viața de noapte fac din București o destinație populară pentru petreceri, dar menționează și istoria bogată și complexă a orașului, care merită descoperită.

Și deși mulți vizitatori fac doar o oprire în Capitală, între expedițiile la Bran, Castelul Peleș și Munții Carpați, orașul merită măcar un weekend pentru a-l cunoaște mai bine, arată jurnalista.

Lista recomandărilor pentru turiști începe cu Biserica Mănăstirii „Stavropoleos”, una dintre cele mai vechi din România, un exemplu perfect al stilului brâncovenesc. Curtea bisericii este, de asemenea, un loc liniștit, potrivit pentru odihnă și reflecție.

Biserica Mănăstirii "Stavropoleos" Foto: Arhivă

Biserica Mănăstirii "Stavropoleos" Foto: Arhivă

Arhitectura Bucureștiului este o combinație captivantă de neoclasic, bizantin, modernism, comunist și gotic, mai arată jurnalista, care afirmă că o simplă plimbare prin oraș nu este niciodată plictisitoare. „Indiferent de gusturile dvs., diversitatea sa oferă multe lucruri care să capteze imaginația, de la romantismul neoclasic al Ateneului Român, la brutalismul clădirii Tehnoimport, modernismul hotelului InterContinental București, la eclectismul uluitor al Palatului CEC, Bucureștiul este cu adevărat o sărbătoare pentru ochi”, scrie Whitehead.

Despre Palatul Parlamentului, a treia cea mai mare clădire administrativă din lume, afirmă că este un „efort herculean” (care necesită o forță similară cu a lui Hercule) și are o istorie complexă.

Palatul Parlamentului FOTO Călin Gavrilaș

Palatul Parlamentului FOTO Călin Gavrilaș

Cu o înălțime de 84 m, peste 1 000 de camere și o suprafață de 365 000 de metri pătrați, acest edificiu comunist este creația controversată a fostului dictator Nicolae Ceaușescu, inspirată de vizita sa din 1971 în Coreea de Nord. Lucrările au început în 1984, 40 000 de locuitori fiind evacuați cu forța pentru începerea construcției și câteva mii de muncitori murind în timpul construcției, conform unor rapoarte neoficiale. Construcția rămâne neterminată până în prezent. Cunoscută pe plan local drept "icebergul", doar cinci la sută din această clădire gigantică este în uz”, arată jurnalista, care recomandă rezervarea din timp a unui tur ghidat pentru a admira camerele de mărimea unui teren de fotbal, cu coloane de marmură, tavane cu foiță de aur și candelabre de cristal.

Whitehead, notează că se estimează că aproximativ 40% dintre locuitorii Bucureștiului pot vorbi fluent limba engleză, dar recomandă străinilor să învețe câteva fraze cheie în limba română și îi avertizează că Bucureștiul „are nefericita onoare de a avea unul dintre cel mai aglomerat trafic din Europa”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii