O instanță din Paris a decis extrădarea lui Gregorian Bivolaru; MAI așteaptă decizia finală (surse)

O instanță din Paris a decis extrădarea lui Gregorian Bivolaru; MAI așteaptă decizia finală (surse)

Magistrații francezi au decis miercuri că liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi extrădat în România, însă decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne.

"Așteptăm să treacă cele cinci zile în care el poate face recurs, ar fi ultima pronunțare, la un for superior, acolo se va decide dacă se face sau nu se face extrădarea în România. Dacă se va decide să fie extrădat, prin cei de la Urmăriri, prin Interpol, va fi adus într-o formă sau alta în țară și va fi încarcerat, va fi pus în executare mandatul", au declarat miercuri, pentru AGERPRES, sursele citate.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins pe 26 februarie în Franța, pentru prinderea acestuia Poliția Română colaborând cu autoritățile franceze.

Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ.

Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”