O îngrijitoare a fost atacată de un tigru într-un parc tematic australian

O îngrijitoare a fost atacată de un tigru într-un parc tematic australian

O îngrijitoare de tigri dresați a fost spitalizată cu răni la braț după ce a fost atacată de unul dintre animalele dintr-un parc tematic australian.

Tigru FOTO: Shutterstock

Tigru FOTO: Shutterstock

Serviciul de ambulanță din Queensland (QAS) a declarat că femeia, care are în jur de 40 de ani, este în stare stabilă după ce a suferit tăieturi și zgârieturi în timp ce lucra la Dreamworld, pe Coasta de Aur din Queensland.

„Acesta a fost un incident izolat și rar, iar noi vom efectua o revizuire amănunțită în consecință”, a declarat compania într-o declarație.

Popularul parc tematic - care este vizitat de aproape două milioane de persoane în fiecare an - găzduiește nouă tigri de Sumatra și Bengal, potrivit bbc.com.

QAS a declarat că medicii au fost chemați la fața locului la ora locală 09:01 luni (23:01 GMT duminică) „în urma unui incident cu un tigru” și că femeia a fost imediat dusă la Spitalul Universitar Gold Coast, unde se află în continuare.

„Era destul de palidă și nu se simțea bine, dar în general bine și a putut fi transportată”, a declarat directorul districtual interimar al QAS, Justin Payne, pentru ABC News.

„Ea este unul dintre îngrijitorii cu experiență și cu vechime de la Dreamworld... este bine să vedem că a putut fi îngrijită de alt personal de sprijin de acolo”, a adăugat el.

Atracția Dreamworld Tiger Island este una dintre puținele expoziții interactive de tigri din lume, potrivit parcului tematic.

Aceasta a fost deschisă în urmă cu aproape trei decenii și găzduiește două spectacole pe zi, în care spectatorii sunt invitați să vadă animalele „alunecând sub apă” într-un bazin de stropire și mâncându-și mesele zilnice în timpul hrănirii.

Potrivit presei locale, de-a lungul anilor au avut loc o serie de incidente în incintă - inclusiv atunci când un tigru bengalez de nouă ani, Kato, a mușcat doi îngrijitori în 2011.

Un purtător de cuvânt al Dreamworld a declarat că, în prezent, compania se concentrează pe acordarea de sprijin imediat angajatului implicat în atacul de luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

4 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk

5 Și-au aruncat în aer apartamentul, după o joacă prostească. Ce au putut să facă doi locuitori ai unui bloc din Vulcan