O imprimantă rătăcită a declanșat jihadul între un echipaj de polițiști uituci și o studentă de 22 de ani

O imprimantă rătăcită a declanșat jihadul între un echipaj de polițiști uituci și o studentă de 22 de ani

O studentă, de 22 de ani, a fost reținută în urma unor descinderi în forță, fiind acuzată că a furat o imprimantă mobilă pentru testarea antidrog pe care un echipaj de la Rutieră a pierdut-o. Incidentul s-a produs după ce fata a fost oprită în trafic și amendată.

Tânără reținută pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina poliției Foto: Arhivă

Tânără reținută pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina poliției Foto: Arhivă

Totul a început pe 10 octombrie, când tânăra studentă, de 22 de ani, a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutieră și sancționată pentru foliile neomologate pe care le avea la geamurile mașinii. Procesul verbal a fost scos pe loc cu ajutorul unei imprimante mobile, echipament evaluat la 2.750 de lei.

După această operațiune, polițiștii au pus imprimanta pe plafonul mașinii unde au și uitat-o., astfel că atunci când au plecat de la fața locului, dispozitivul a căzut. Studenta ar fi luat imprimanta și ar fi pus-o în mașina ei, susțin martorii.

Când polițiștii au observat că le lipsește dispozitivul, s-au întors la fața locului, dar nu l-au găsit. „La data de 10 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil, aparținând unui echipaj de poliție, pe o stradă din Sectorul 2. La data menționată, la scurt timp după ce a fost sancționată contravențional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea polițiștilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe polițiști în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceștia s-au întors la locul evenimentului”, se arată în comunicatul emis de Poliția Capitalei.

Ulterior, agenții au urmărit imaginile de pe o camera de supraveghere și au văzut cum tânăra pe care o amendaseră a băgat dispozitivul pierdut în mașină. Au sunat-o și i-au cerut să înapoieze aparatul, susțin oamenii legii, însă fata i-a refuzat.

De aceea studentei i-a fost deschis dosar penal, iar miercuri, 16 octombrie, mascații au descins în apartamentul din București unde aceasta lstă cu chirie, dar și la apartamentul părinților ei din Argeș. Tânăra a fost reținută 24 de ore sub acuzația de furt.

Varianta studentei

Când a aflat că ar putea fi acuzată de însușirea unui bun găsit, infracțiune pedepsită cu până la 3 luni de închisoare sau amenda, tânără a încercat să-și repare greșeală și s-a întors cu prietenii să caute imprimanta, susțin apropiații ei. „Am căutat și vineri și joi. Nu mai era nici pubela în care a aruncat-o. Era d-aia mare de construcții”, spun prieteni ai tinerei.

Azi dimineața (16 octombrie n.r.) la 6 m-am trezit cu politia peste mine acasă. Mi-au răscolit toată casa că bunul ăla e la noi. Fata mi-a spus clar că l-a luat și l-a aruncat. Au sunat și pe rector, ne-au făcut de râs peste tot, să-i strice imagine. Nu e corect! Ne-au târât într-o mizerie în care nu îmi imaginam vreodată”, au povestit și părinții fetei.

Conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări interne

Părinții fetei consideră că sunt victimele unui abuz și au contactat un avocat.

Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin daca se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală”, a precizat Mihai Ravescu, avocatul tinerei pentru ProTV.

De asemenea, și în cazul polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenți la evenimentul din data de 10 octombrie, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare

5 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman