O femeie de 46 de ani, cu astm sever, a murit „în circumstanțe îngrozitoare” după ce a așteptat 39 de ore pe un scaun, într-un spital

O femeie de 46 de ani, cu astm sever, a murit „în circumstanțe îngrozitoare” după ce a așteptat 39 de ore pe un scaun, într-un spital

O femeie cu handicap, care suferea de o criză severă de astm, a murit după ce a așteptat 39 de ore pe un scaun într-un spital aglomerat. O anchetă este în desfășurare, iar familia speră ca cei vinovați de plătească

Un sportiv în scaun cu rotile concurează în proba masculină de tir 50 m la Jocurile Paralimpice 2016 în Rio de Janeiro Brazilia FOTO Guliver / GettyImages pentru Tokyo 2020 / Atsushi Tomura

Marina Young, în vârstă de 46 de ani, a fost dusă la spitalul Royal Preston, din Lancashire, suferind de dificultăți de respirație și dureri de cap. Personalul a subestimat gravitatea stării de sănătate a Marinei și nu i-a administrat medicamente de specialitate, potrivit dailymail.

Marina a petrecut 39 de ore pe un scaun. Ea a fost găsită prăbușită și îmbibată în propria urină. Femeia a intrat în stop cardiac și personalul a încercat să o resusciteze.

Potrivit sursei citate, sora ei, Michelle Young, a sosit puțin mai târziu pentru a-i lăsa niște lucruri, însă primit vestea devastatoare că Marina a murit.

Ce a a scos la iveală ancheta

O anchetă internă a spitalului a constatat că Marina Young, care suferea de spina bifida (Spina bifida este un defect de naștere care afectează coloana vertebrală), nu ar fi suferit un stop cardiac dacă „ar fi primit un tratament mai rapid și ar fi fost văzută de medici”.

„Marina a murit în circumstanțe îngrozitoare. Este dezgustător să mă gândesc că sora mea a putut fi tratată cu o asemenea lipsă de compasiune de către NHS, care ar trebui să aibă grijă de toți oamenii, indiferent de limitările lor fizice”, a spus Michelle, o asistentă pensionată.

Marina a fost diagnosticată la naștere cu spina bifida, care poate cauza probleme de mobilitate pe viață. A fost primul copil din Marea Britanie care a suferit un transplant de vezică urinară.

În ciuda problemelor sale, Marina a reușit să trăiască independent, putea să meargă pe distanțe scurte și era apropiată de familia sa.

Michelle a declarat că speră ca ancheta privind moartea Marinei „să pună în lumină modul în care persoanele cu handicap sunt tratate de NHS, în speranța că se vor trage învățăminte pentru ca alte familii să nu mai sufere ca a ei”.

„Pierderea Marinei într-un mod atât de îngrozitor a fost profund devastatoare nu doar pentru mine, ci și pentru tatăl nostru, George, pe care Marina l-a îngrijit în timp ce acesta urma un tratament împotriva cancerului și care, din păcate, a decedat. Cred că moartea tatălui nostru a fost cauzată de stresul provocat de ceea ce i s-a întâmplat Marinei”, a spus Michelle Young.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux