O femeie a fost atacată și ucisă de o turmă de vaci în Austria. Ce a enervat bovinele?

O femeie a fost atacată și ucisă de o turmă de vaci în Austria. Ce a enervat bovinele?

Aflată într-o excursie cu fiicele sale în Austria, de ziua sa de naștere, o femeie a fost atacată și ucisă de o turmă de vaci.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, făcuse o drumeție cu fiicele sale de 20 și 23 de ani și cu doi câini de talie mică în apropiere de Bad Hofgastein, în Alpi, potrivit declarației poliției făcute joi.

Toate cele trei femei au fost atacate de turmă în timpul excursiei de miercuri - fiicele au reușit să ajungă în siguranță în ciuda rănilor.

Cu toate acestea, mama, care își sărbătorea ziua de naștere în acea zi, nu s-a putut elibera din turmă. Fiicele au apelat la echipele de intervenție de urgență, dar acestea nu au putut face nimic inițial împotriva animalelor.

Doar pilotul elicopterului trimis în ajutor a reușit să alunge turma de vaci. Cu toate acestea, a fost prea târziu pentru femeia în vârstă de 40 de ani - ea a cedat rănilor pe loc.

Atacurile vacilor asupra oamenilor sunt extrem de rare în Austria. Serviciul de salvare montană din Salzburg a avertizat cu privire la posibilele pericole generate de câinii transportați de excursioniști, care ar putea fi percepuți ca o amenințare de către vaci.

Este necesară o precauție deosebită atunci când se află nu numai vaci-mamă, ci și viței tineri pe pășunile alpine. Instinctul matern al vacilor este puternic și acestea își protejează vițeii”, a explicat serviciul de salvare montană pentru agenția de presă APA.

Dacă câinii au jucat un rol în atac a rămas neclar inițial. Cele două fiice au fost duse la spital cu elicopterul. Erau în stare de șoc și au fost inițial interogate de poliție doar pentru scurt timp.

În 2017, o femeie din Austria care se plimba împreună cu un prieten şi cu câinii în Tirol şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.

Trei ani mai târziu, în aceeaşi regiune, o turistă germană în vârstă de 45 de ani care se plimba cu câinele ei a murit călcată în picioare de o turmă. Incidentul a provocat o vie emoţie în Austria şi a stârnit îngrijorare în rândul fermierilor. Proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei deoarece nu a împrejmuit păşunea. O hotărâre judecătorească ulterioară a găsit-o, însă, responsabilă şi pe turistă, valoarea despăgubirilor fiind redusă la jumătate.

Ca urmare, guvernul a publicat „un ghid de conduită” pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanţa faţă de turme şi să ţină în lesă câinii, care trebuie eliberaţi în cazul unui atac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O doctoriță din Oradea își bombardează colegele cu fantezii sexuale / I-a dedicat uneia dintre ele, de care s-a îndrăgostit, un roman în care descrie „p…

2 Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 VIDEO „Dă-i în morții lui!” / Bătaie între români și ucraineni pe litoral