O femeie a devenit vedetă pe internet, după ce s-a dus singură în luna de miere

O femeie a devenit vedetă pe internet, după ce s-a dus singură în luna de miere

O femeie din Canada a devenit vedetă pe internet după ce a pus poze pe Tik Tok din vacanța programată drept luna de miere, în care s-a dus singură.

Laura Murphy

Laura Murphy a plecat singură în luna de miere, după ce soțul a murit

Bucuroasă că va pleca în luna de miere, Laura Murphy a documentat detaliile de vis ale vacanței sale europene pe rețelele de socializare, cum ar fi participarea la un spectacol de și la un concert sau rătăcirea prin librăriile londoneze.

Dar postările lui Murphy au atras milioane de spectatori în mare parte din cauza a ceea ce a lipsit.

Murphy, de 28 de ani, se află într-o lună de miere solo după ce logodnicul ei a murit în mod neașteptat cu o lună înainte de data nunții lor.

Murphy a început să documenteze călătoria pe contul ei TikTok ca o modalitate de a-și procesa sentimentele și sperând să se conecteze cu alții care au experimentat o pierdere similară. „Contul de durere”, care a început cu aproximativ 20 de urmăritori, în mare parte prietenii ei apropiați, a fost, de asemenea, menit să ofere avocatei îndoliate un motiv să-și părăsească camera de hotel în fiecare zi.

Primul ei videoclip sub numele de utilizator @murphs_up a fost vizionat de peste 3 milioane de oameni și aproximativ 40.000 de oameni au început să o urmărească. Murphy a găsit o comunitate despre care nu știa că există.

Când partenerul ei, Devon O'Grady, în vârstă de 31 de ani, a murit după un eveniment cardiac brusc, în luna mai, Murphy a primit un adevărat sprijin din partea familiilor logodnicului ei, dar încă se simțea singură, a spus ea.

Sentimentul este de sigurătate și izolare pentru că nu cunoșteam pe nimeni de vârsta mea care și-ar fi pierdut un partener”, a spus ea pentru The Washington Post: „Trebuia să găsesc oameni cu care să relaționez pentru că voiam să știu cum să merg mai departe.”

În timp ce acasă, în Corner Brook, un orășel din Newfoundland, Murphy a găsit online câțiva tineri care au suferit o pierdere ca a ei, a fost inspirată de faptul că unii dintre ei au făcut excursii singuri, pe care le-au rezervat în prealabil împreună cu partenerii lor.

De asemenea, am simțit că trebuie să mă îndepărtez de orașul meu natal și de casa noastră. Am stat acolo luni de zile fără să știu ce să fac”, a spus ea.

Murphy a spus că a plecat în călătorie pentru a explora „dacă viața merită trăită după așa ceva”. Prin videoclipurile ei, ea a găsit mângâiere în amabilitatea străinilor din online care se pot raporta la pierderea ei, a spus ea.

Am decis să-mi documentez călătoria pentru că durerea poate fi incredibil de izolatoare”, a spus ea în primul ei TikTok. „Poate mă voi conecta chiar și cu o altă persoană care a trecut prin ceva similar”, a continuat.

Doliul nu este liniar

Videoclipurile lui Murphy sunt în general nefiltrate, cu scene întunecate, narațiunile asemănătoare jurnalului sunt sfâșietoare, înălțătoare și nuanțate de umor, toate în același timp, deoarece ea prezintă un rezumat al modului în care s-a simțit în diferite momente ale zilei. „Doliul nu este liniar”, spune ea într-un videoclip, observând că se poate distra într-un moment și sǎ izbucneascǎ în lacrimi în următorul.

Laura Murphy l-a cunoscut pe Devon O'Grady în 2021, în St John's, Newfoundland. Ea avea un interviu pentru un post la firma de avocatură unde lucra el. Din cauza unui blocaj al liftului, ea a urcat scările 12 etaje, însǎ a constat cǎ era blocată pe casa scării. O'Grady a auzit lovituri în uşă şi a venit să o salveze, a povestit tânăra.

A fost angajată, iar cei doi au legat o prietenie până când, în cele din urmă, el a invitat-o în oraș. Prima lor întâlnire a fost la Cape Spear, cel mai estic punct din America de Nord, unde au privit împreună soarele răsărind peste Oceanul Atlantic.

După ce a cerut-o în căsătorie, au plănuit nunta în iunie, în curtea tatălui lui Murphy, cu vedere la râul Humber, urmând a se muta împreună în Corner Brook. Aveau bilete rezervate pentru luna de miere în Anglia, în august, și apoi plănuiau să călătorească mai mult.

O'Grady a murit însa în luna mai, în fata logodnicei sale, fiind colegi de birou: "Nu voi intra în detalii pentru că este cu adevărat traumatizant pentru mine”, a spus ea.

Murphy nu călătorise niciodată singură înainte de luna de miere. Prietenii au numit-o curajoasă să se aventureze singură, dar ea a spus că este dispusă să încerce orice i-ar putea da sens vieții.

Este foarte neobișnuit pentru mine să călătoresc singură și este și mai imoral să documentez acest lucru pentru lume”, a spus ea.

Cea mai bună prietenă a ei de 25 de ani, Rebecca Dawson, o susține în activitățile sale.

Într-una, Murphy glumește că are nevoie de „un plâns bun” între mese. În altul, ea notează „un mic declanșator de ambulanță drăguț pentru dimineața”, făcând o referire la trauma ei din ziua în care a murit O'Grady. Într-un alt videoclip, ea glumește că trebuie să-și găsească de lucru după ce a cheltuit aproximativ 20 de dolari pe un espresso martini.

Sunt șocat de cât de amuzantă este în videoclipuri, dar îi ajută pe oameni să se relaționeze cu ea și asta este tot ceea ce caută”, a spus Dawson.

În comentariile videoclipurilor, oameni din întreaga lume au contactat-o, împărtășindu-și propriile experiențe de pierdere, oferindu-se să iasă cu ea și numind-o inspirată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri