O echipă a ECDC vine joi în România pentru cazul copiilor din Argeș

O echipă a ECDC vine joi în România pentru cazul copiilor din Argeș

O echipă a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC - European Centre for Disease Prevention and Control) ajunge, joi, în România pentru a oferi sprijin în ancheta privind cazurile de îmbolnăvire din Argeș. "Ancheta continuă, se ridică probe, unele lucruri nu se anunță deoarece se fac inopinat. Vin și colegii de la ECDC. (...) Măsurile vor fi stabilite de comun acord", a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, într-o conferință de presă la Institutul de Sănătate Publică.

El a precizat că echipa ECDC, care a fost solicitată de Ministerul Sănătății, ajunge joi în România pentru a oferi sprijin în ancheta privind cazurile de îmbolnăvire din Argeș.

Totodată, potrivit ministrului, o echipă de epidemiologi din București va fi prezentă în Argeș pentru a continua ancheta în gospodăriile de unde provin copiii diagnosticați ci sindrom hemolitic-uremic.

"Am spus că îi vom susține din punct de vedere medical, astfel șefa secției de gastro-enterologie de la 'Marie Curie' s-a deplasat astăzi acolo pentru a-i ajuta în gestionarea cazurilor de boală diareică", a spus ministrul Sănătății.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a arătat că miercuri a mers la spitalul de pediatrie din Pitești pentru a evalua starea pacienților, resursele umane și materiale.

"Am căutat să văd protocoalele clinico-terapeutice pe care le are spitalul, ele există, ce nevoi de suport medical, material au nevoie. Din acest motiv, am rugat ca un membru al echipei de la 'Marie Curie', respectiv șefa șecției de gastro-enterologie să se deplaseze astăzi la Pitești pentru a oferi acest suport și a upgrada în zonele medicale, fiind un profesionist", a spus secretarul de stat.

Șeful secției de nefrologie, Mihaela Bălgrădean, a precizat că medicii Argeș cunosc boala cu care au fost diagnosticați copiii aduși la 'Marie Curie', însă a subliniat că în această afecțiune diagnosticul este eminamente clinic.

"Nu consider că au greșit colegii de la Pitești. (...) Nu cred că a existat o legătură între faptul că acești copii au primit antibiotice și evoluția lor ulterioară", a spus medicul.

Ea a arătat că șefa secției de gastro-enterologie de la 'Marie Curie' a fost trimisă la Pitești pentru a exista "mai multă vigilență în primele aprecieri ale bolii".

Medicul a indicat că unul din copiii internați la Spitalul 'Marie Curie' a fost externat joi dimineață.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...