O doctoriță acuzată în dosarul de la Spitalul Pantelimon, dusă la Parchet pentru o percheziţie informatică

O doctoriță acuzată în dosarul de la Spitalul Pantelimon, dusă la Parchet pentru o percheziţie informatică

Luni dimineață, doctorița Maria Miron de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon a fost adusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a asista la o percheziție informatică.

Percheziție informatica în Dosarul de la Spitalul Pantelimon - Foto Colegiul Medicilor Bucuresti

Percheziție informatica în Dosarul de la Spitalul Pantelimon - Foto Colegiul Medicilor Bucuresti

Maria Miron, una din doctorițele de la Secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a asista la o percheziție informatică, potrivit Agerpres.

Maria Miron și colega sa, Mirela Păiuș, sunt în arest preventiv din 8 august, fiind acuzate că ar fi cauzat decesul unui pacient din Terapie Intensivă prin reducerea intenționată a dozei de noradrenalină, esențială pentru menținerea tensiunii arteriale.

Potrivit referatului de arestare preventivă, anchetatorii au descoperit la domiciliul doctoriței Maria Miron un prospect al substanței noradrenalină (intitulat „Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă”), alături de două înscrisuri olografe. Acestea conțin numele pacienților decedați la începutul lunii aprilie, numele asistenților repartizați pe saloanele ATI în aceeași perioadă și mențiunea „curăţenie în telefon”.

Procurorii au concluzionat că Maria Miron intenționa să șteargă probe din telefon, cu scopul de a îngreuna desfășurarea anchetei.

Referitor la aceste înscrisuri, doctorița a recunoscut că îi aparțin și că au fost redactate de ea, fapt consemnat în procesul-verbal al percheziției domiciliare.

Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma unui denunț făcut de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri la Spitalul Sfântul Pantelimon . Ea a informat procurorii că, pe 10 aprilie, a fost contactată de o asistentă medicală care i-a dezvăluit că, între 4 și 6 aprilie, aproximativ 20 de pacienți au decedat în Secția ATI a spitalului. Aceasta a susținut că medicii de gardă, Maria Miron și Mirela Păiuș, ar fi redus intenționat doza de noradrenalină la unii pacienți, de la 15-20 ml/h la 1 ml/h, sau chiar au înlocuit-o cu ser fiziologic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce se întâmplă în Germania? / Interceptări telefonice, acte de sabotaj și un complot de asasinat