O crimă politică premeditată

O crimă politică premeditată

Instalarea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, una dintre instituțiile importante din arhitectura statului care poate bloca la o adică activitatea Guvernului sau Parlamentului, reprezintă genul de crimă politică fără scuză pentru autorii ei, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Nicio exagerare când spun crimă politică.

Există personaje care, după episodul OUG 13, trebuie să le fie barat accesul la vreo funcție publică sau de autoritate în statul român. Sub nici o formă nu mai ce căuta în funcții cheie. În galeria acestor peresonaje sinistre, un loc fruntaș îl ocupă Florin Iordache.

L-am văzut cu toții în acțiune în funcția de ministru al Justiției, cu cât elan s-a repezit să-și slugărească șeful de partid în încercarea de a-l salva de pușcărie. Ministrul Justiției, avocatul infractorilor! Iordache, cu OUG 13, a scos în stradă zeci de mii de oameni, care au înghețat la proteste în iarna lui 2017 pentru a apăra Justiția, democrația și statul de drept.

Iordache și-a desăvârșit totuși opera de distrugere metodică a Justiției, împreună cu alți parlamentari PSD, în Parlament, măcelărind legile Justiției, într-un cor de huiduieli din interior și din afara țării. Răul imens făcut României de către acest executant perfect al borfașilor din PSD nu poate fi uitat niciodată.

Cu susținerea unuia dintre cele mai toxice personaje la Consiliul Legislativ, de unde ar avea capacitatea să pună din nou funcționarea statului în dificultate dacă i se va cere, PSD și-a anulat pretențiile de reformă internă.

Marcel Ciolacu ne-a amintit tuturor de capacitatea inepuizabilă a partidului său de a face rău, colonizând instituții întregi cu oameni de proastă calitate, manipulabili și obedienți, chiar dacă acum încearcă să ascundă mizeria în spatele unor halate albe puse în capul listelor de candidați. Nouă imagine a PSD, de partid al profesioniștilor și oamenilor serioși, se face țăndări odată cu preamărirea lui Iordache.

Cu recuperarea executantului lui Liviu Dragnea, partidul lui Ciolacu premiază ticăloșia politică în stare pură, în disprețul cetățenilor. Iordache este dovada vie a spiritului profund anti-democratic impregnat în ADN-ul acestui partid și care supraviețuiește în interiorul lui indiferent de șef.

Răul reprezentat de acest partid are nevoie doar de spațiul adecvat pentru a se manifesta din nou, în toată agresivitatea lui: puterea.

Dar cel mai urât a arătat premeditarea în toată afacerea instalării lui Iordache pe post de mare cenzor al legislației produsă în România. Premeditarea crimei de către doi autori, de două partide, nu doar de către PSD.

Al doilea partid, complice la crima politică din Parlament, și-a mascat foarte prost înțelegerea cu PSD, dar și-a pregătit un soi de alibi politic ridicol, punând arma crimei, adică votul, în mâinile parlamentarilor USR.

Liberalii nu sunt la prima colaborare parlamentară cu PSD. Baronii lor și chiar majoritatea parlamentarilor lor au fost la fel de fericiți de modificările operate de Iordache la legile justiției. Apoi, însuși candidatul lor, Augustin Zegrean, le-a deconspirat înțelegerea, afirmând senin că a aflat abia marți de la Florin Roman că liberalii vor să-l propună la șefia Consiliului Legislativ și că negociau de zor cu PSD.

„Eu am aflat ieri la ora 12.00 (ora la care expira termenul pentru depunerea candidaturilor -n.r.), când m-a sunat liderul de grup de la PNL (Florin Roman -n.r.) și m-a întrebat dacă vor să mă propună ei pentru funcția aia și mi-a spus că negociază cu PSD. Apoi nu am mai știut nimic, până în momentul în care am aflat rezultatul votului”, a declarat Zegrean pentru  HotNews.ro

Zegrean a considerat însă că e sub demnitatea sa de fost șef al Curții Constituționale să ajungă totuși subalternul lui Florin Iordache, astfel că funcția de șef al secției de evidenția legislației a revenit senatorului USR, George Dircă, votat de toate partidele, din moment ce nu mai era altă opțiune.

Însă liberalii au țipat primii ”blat” arătând cu degetul către USR tocmai pentru a-și acoperi propriile înțelegeri cu PSD iar rezultatul a fost o situație confuză, o hărmălaie mediatică din care a rezultat că liberalii și useriștii se acuză reciproc de înțelegeri pe sub masă cu pesediștii.

Această lovitură sub centură a accelerat procesul de răcire a relațiilor dintre PNL și USR/PLUS. Teoretic, cele două partide se pregătesc după alegeri de o guvernare comună, dar practic sunt în competiție electorală, unii la putere, alții în opoziție.

Ruptura s-a accentuat în aceste zile, încât a fost nevoie de medierea președintelui Klaus Iohannis. Dialogul dintre liderii celor două partide pare în acest moment blocat.

Dacă ne uităm la situația din Timișoara, unde liberalii au sistat negocierile cu USR/PLUS pentru formarea unei majorității în Consiliul Local. Primarul Dominic Fritz le-a dat ultimatum până luni să se decidă.

Dacă adăugăm la toate acestea escaladarea atacurilor reciproce din Parlament și vor continua să arunce în aer toate podurile cu USR/ PLUS, realizăm că liberalii vor avea o singură opțiune pentru a face majoritate după alegeri.

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis declară că preferă o majoritate PNL/USR/PLUS după alegeri, în realitate liberalii se simt mult mai bine în compania PSD. Crimele cu premeditare gen Iordache sunt doar praf în ochii alegătorilor pentru a-și ascunde adevăratele pasiuni politice.

PNL a dovedit de prea multe ori până acum că este un PSD mai prost organizat.


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!