O companie thailandeză oferă concediu plătit pentru a merge la „întâlniri romantice”

O companie thailandeză oferă concediu plătit pentru a merge la „întâlniri romantice”

O agenție de marketing thailandeză a lansat o inițiativă surprinzătoare care transformă modul în care ne raportăm la concediu: „Tinder Leave”. Începând din luna iulie, angajații companiei pot beneficia de timp liber plătit pentru a explora întâlniri romantice prin intermediul aplicației Tinder.

Concediul Tinder facilitatea pe care o companie thailandeză o oferă angajaților săi Colaj

Concediul Tinder facilitatea pe care o companie thailandeză o oferă angajaților săi Colaj

Într-o postare pe LinkedIn, compania Whiteline Group din Thailanda a anunțat cu entuziasm: „Oferim angajaților noștri șase luni de acces gratuit la Tinder Platinum și Tinder Gold. Angajații pot folosi concediul Tinder (Tinder Leave) pentru a merge la întâlniri”.

Deși numărul exact de zile acordate pentru concediul Tinder nu a fost specificat, Whiteline Group s-a arătat generos în acoperirea costurilor pentru abonamentele premium Tinder Gold și Tinder Platinum. Aceste abonamente includ funcții exclusive, cum ar fi vizualizarea persoanelor care îți dau like, conectarea cu utilizatori din întreaga lume și trimiterea de mesaje personalizate cu Super Likes.

Iubirea și conexiunile romantice determină creșterea performanței profesionale

Conform The Straits Times , scopul acestei abordări neconvenționale este de a spori fericirea angajaților și, implicit, de a îmbunătăți productivitatea. Whiteline Group crede că iubirea și romantismul pot avea un impact pozitiv asupra stării de bine generale, contribuind astfel la un mediu de lucru mai eficient.

Potrivit The New York Post, inițiativa a fost introdusă după ce un angajat s-a plâns că este prea ocupat pentru a avea timp pentru întâlniri. Ideea centrală este că găsirea unui partener romantic poate îmbunătăți semnificativ fericirea și performanța profesională.

Acest beneficiu este disponibil pentru angajații care au finalizat perioada de probă și s-au alăturat companiei între 9 iulie și 31 decembrie a acestui an. Angajații merg acum la întâlniri în timpul programului de lucru, fără ca salariile lor să fie afectate.

Conform unui studiu din 2023, realizat de Brendon McConnell de la Universitatea din Southampton, „persoanele căsătorite au salarii orare mai mari decât cele singure”. Acest fenomen este denumit „prima salarială de căsătorie”.

„Pentru bărbați, această primă a fost stabilită de mult timp, în timp ce pentru femei, legătura dintre căsătorie și salariu a evoluat de la o penalizare la un beneficiu în ultimele decenii”, se precizează în studiu.

Conceptul inedit nu este o premieră

Fondată în Bangkok, Whiteline Group are aproximativ 200 de angajați și inițiativa lor inovatoare a stârnit un interes considerabil, generând discuții despre noi modalități de a îmbunătăți satisfacția și productivitatea în rândul angajaților.

Dincolo de ineditul conceptului, concediul pentru întâlniri nu reprezintă o inițiativă în premieră. Înainte de pandemie, prin 2019, tot în Asia, două firme din China ofereau astfel de facilități pentru opt zile de întâlniri amoroase angajatelor de peste 30 de ani, necăsătorite, încercând astfel să le sprijine în găsirea unui partener și să contracareze presiunile sociale legate de căsătorie. Această măsură venea ca răspuns la îngrijorările privind scăderea natalității și dificultățile întâmpinate de femeile singure în a echilibra viața profesională cu cea personală.

Și tot în China, la începutul anului, o companie a lansat conceptul de „concediu de tristețe” pentru angajații care se simt copleșiți și nu pot lucra. Lanțul de supermarketuri chinezesc Fat Dong Lai oferă 10 zile de „concediu de tristețe” pe an, care trebuie aprobate de manager.

Compania oferă deja 40 de zile de concediu anual, plus cinci zile suplimentare în timpul Anului Nou chinezesc. Angajații lucrează 7 ore pe zi și 5 zile pe săptămână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

3 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

4 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor

5 „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu sânge” / Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor